Sobota 07. 09. 2024 08:54:24 | Meniny má Marianna

Žilinskí policajti v ranných hodinách kontrolovali alkohol za volantom: Výsledky ich prekvapili

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline vykonalo v pondelok 22. júla v skorých ranných hodinách rozsiahlu kontrolu.

Monika Bieliková|22. júl 2024|12:00:15

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/Facebook/Polícia SR- Žilinský kraj a TASR- Milan Kapusta

Súvisiaci článok
Vážna dopravná nehoda v Martine: Polícia žiada svedkov o pomoc pri vyšetrovaní prípadu
Čítajte viac >

Dôvodom bola zvýšená intenzita cestnej premávky počas letnej turistickej sezóny a snaha znížiť počet dopravných nehôd, často spôsobených alkoholom za volantom. Polícia Žilinského kraja o tom informovala na sociálnej sieti.

Akcia prebehla v pondelok 22. júla od 5:00 do 9:00 hodiny a priniesla znepokojivé výsledky.

Policajná akcia v číslach

Na akcii sa zúčastnilo 44 policajtov z krajského a okresného riaditeľstva, spolu s tromi príslušníkmi vojenskej polície. „Spolu bolo vykonaných 5 945 dychových skúšok. V 16 prípadoch s výsledkom do jedného promile a v troch prípadoch bolo zistené požitie alkoholických nápojov nad jedno promile. Policajti zistili ďalších 28 priestupkov, ktoré boli vyriešené v zmysle platnej legislatívy," informovala v tlačovej správe hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Zuzana Šefčíková.

452320078_790857163217209_6832784411999492202_n.jpg Zdroj: Facebook/Polícia SR- Žilinský kraj

Alarmujúce štatistiky

Štatistiky za prvý polrok 2024 v Žilinskom kraji hovoria jasne. Eviduje sa 85 dopravných nehôd spôsobených vodičmi pod vplyvom alkoholu, pričom 27 z nich sa stalo priamo v okrese Žilina. Len za mesiac jún bolo v kraji zaznamenaných 19 takýchto nehôd, z toho štyri v okrese Žilina. Tieto nehody si od začiatku roka vyžiadali jeden ľudský život, štyri osoby sa ťažko zranili a 28 ľahko.

Výzva polície: Alkohol za volant nepatrí!

Polícia dôrazne apeluje na vodičov, aby si uvedomili nebezpečenstvo jazdy pod vplyvom alkoholu. Kombinácia alkoholu a šoférovania môže mať tragické následky nielen pre samotného vodiča, ale aj pre ostatných účastníkov cestnej premávky. Zodpovedný prístup každého z nás môže významne prispieť k bezpečnosti na cestách.

„Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách,“ zdôraznila polícia vo svojej výzve.


Súvisiaci článok
Vážna dopravná nehoda v Martine: Zranenia vodiča si vyžiadali jeho prevoz do nemocnice
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť