Nedeľa 08. 09. 2024 00:38:57 | Meniny má Miriama

Pozor na riziko požiaru počas letných dní. Dodržujte základné zásady bezpečnosti pri zakladaní ohniska

Leto a opekanie či grilovačka v prírode patria nerozlučne k sebe. Ako sa správať, aby sme pri podobných aktivitách nespôsobili nebezpečenstvo požiaru?

Monika Bieliková|20. júl 2024|18:00:17

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Požiar strechy v Dubovom: Elektrický skrat spôsobil rozsiahle škody
Čítajte viac >

Opekanie pod holým nebom je obľúbená letná aktivita, ktorá láka rodiny a priateľov do prírody. Počas horúcich letných dní je však dôležité, aby sa dodržiavali základné bezpečnostné pravidlá, aby sa predišlo riziku požiaru. Pravidlá bezpečnosti pri zakladaní ohňa uverejnil Hasičský a záchranný zbor na sociálnej sieti.

- Nezakladajte ohnisko v blízkosti suchej trávy a rastlín: Vyhnite sa zakladaniu ohniska v blízkosti suchej trávy, kríkov, stromov, na koreňoch, suchom lístí a ihličí.

- Vyhnite sa ohnisku v nevhodných poveternostných podmienkach: Ohnisko nezakladajte v suchom, horúcom a veternom počasí.

- Zakladajte ohnisko len na určených miestach: V lese zakladajte ohnisko na miestach na to určených. Informujte sa o určených miestach na zakladanie ohniska: Pozrite si mapu ohnísk na informačných tabuliach priamo v lese, alebo na internete.

- Stále majte ohnisko pod kontrolou: Ohnisko majte neustále pod kontrolou a vždy majte po ruke dostatok vody alebo zeminy na jeho uhasenie a zasypanie.

- Dôkladne uhaste ohnisko pred odchodom: Odchádzajte od ohniska až po jeho dôkladnom uhasení a udusení bez prítomnosti žeravých čiastočiek.

Pri dodržiavaní týchto jednoduchých, no dôležitých pravidiel, môžete výrazne znížiť riziko vzniku lesných požiarov a užívať si letné chvíle v prírode bezpečne.

Dôležité telefónne čísla: V prípade núdze volajte 150 alebo 112.


Súvisiaci článok
Vlaky na Slovensku sú na horúčavy pripravené: Vysoké teploty aktuálne neovplyvňujú situáciu na tratiach
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť