Pondelok 16. 09. 2024 05:43:14 | Meniny má Ľudmila

Požiar strechy v Dubovom: Elektrický skrat spôsobil rozsiahle škody

V obci Dubové vypukol rozsiahly požiar strechy rodinného domu, ktorý pravdepodobne spôsobil elektrický skrat. Dedinou sa šíril hustý čierny dym.

Monika Bieliková|14. júl 2024|11:00:08

Zdroj: Koláž Žilina SP21/noviny.sk/TV JOJ

Súvisiaci článok
Hrdinský čin 14-ročného chlapca ocenený medailou: Mladík z Krásna nad Kysucou ako prvý hasil požiar
Čítajte viac >

Okrem profesionálnych hasičov sa na likvidácii ohňa podieľali aj miestni obyvatelia, ktorých solidarita bola obdivuhodná. O udalosti informovala Televízia Joj na svojom webe.

„Bola som v kuchyni, keď som začula krik a praskanie. Zbadala som susedu pred domom, plakala a zo strešného okna im šiel dym. Už som vedela, čo sa deje," uviedla v reportáži Televízie Joj miestna obyvateľka Martina. Veliteľ Dobrovoľného hasičského zboru Ľuboš Kučera v reportáži TV Joj dodal: „Ja už som to videl, keď som vyšiel z domu, že ide veľký čierny dym a kontaktoval ma sused odtiaľto, že horí."

Plamene sa veľmi rýchlo rozšírili po celej strešnej konštrukcii kvôli presušeným dreveným trámom. „Pri našom príchode bola v plameňoch celá strecha. Zasahovali jednotky z Turčianskych Teplíc a Dobrovoľný hasičský zbor obce Dubové, zasahovali sme aj s výškovou technikou," informoval v reportáži TV Joj veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru Andrej Babiš.

Snímka obrazovky 2024-07-14 102054.png Zdroj: noviny.sk/TV JOJ

V dome bývala Alžbeta so svojím partnerom. Obaja sa snažili dom opraviť a skrášliť, no teraz prišli o strechu nad hlavou.

Pri požiari zasahovalo 16 hasičov, ktorí sa museli v týchto vysokých teplotách striedať každých 10-15 minút. Miestni obyvatelia neotáľali a pomáhali, ako mohli. „Hneď sme im dali vodu, ktorú sme mali doma, a doniesli sme aj nealko pivko, aby mohli uhasiť smäd," spomenula v reportáži TV Joj obyvateľka Martina. Po uhasení požiaru hasiči rozoberali strešnú konštrukciu a dohášali skryté ohniská.

Snímka obrazovky 2024-07-14 104350.png Zdroj: noviny.sk/TV JOJ

Tento incident je pripomienkou, aké dôležité je byť opatrný s elektrickými zariadeniami a aká dôležitá je spolupráca a pomoc v rámci komunity v čase krízy.


Súvisiaci článok
Vlaky na Slovensku sú na horúčavy pripravené: Vysoké teploty aktuálne neovplyvňujú situáciu na tratiach
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť