Nedeľa 08. 09. 2024 01:13:34 | Meniny má Miriama

Basketbalový kôš, florbalové bránky aj lavičky: Žilinské ihrisko na sídlisku Hájik dostalo nový život

Žilinská samospráva investovala takmer 100-tisíc eur z vlastných zdrojov do projektu revitalizácie ihriska Mateja Bela.

Juliana Krčulová|15. júl 2024|16:00:07

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/zilina.sk a freepik.com

Súvisiaci článok
Kultúrne podujatia tento týždeň: Čaká vás Salón Piva aj Dračie dni
Čítajte viac >

Hovorkyňa mesta Žilina, Zuzana Ondrášová, v tlačovej správe informovala, že po dvoch mesiacoch prác sa ihrisko na sídlisku Hájik stalo modernejším a bezpečnejším. Okrem basketbalového koša pribudli dve florbalové bránky a hracia plocha z EPDM granulátu. Ochranné siete na stĺpoch boli vymenené a nové boli pridané na druhej strane ihriska. Súčasťou projektu bolo podľa dostupných informácií aj osadenie šiestich lavičiek, stojanov na bicykle, odpadkového koša a skladu pre uskladnenie športových potrieb.

Nové vybavenie a estetické okolie na sídlisku Hájik

Požiadavka na revitalizáciu ihriska Mateja Bela na sídlisku Hájik prišla podľa slov Ondrášovej od miestnych poslancov a občianskych aktivistov. Proces prípravy začal už v januári tohto roka, kedy mesto v spolupráci s Útvarom hlavného architekta vypracovalo štúdiu podľa zadania.

„Pred revitalizáciou bol povrch ihriska z betónových panelov a nachádzali sa tu dva basketbalové koše a hádzanárske brány. Vybavením už nevyhovovalo súčasným bezpečnostným ani funkčným štandardom, čo obmedzovalo možnosti jeho využitia. Realizáciou tohto projektu sa mu podarilo vdýchnuť nový život a verím, že nové vybavenie a estetickejšie okolie ihriska Mateja Bela budú deti i mládež motivovať k aktívnemu tráveniu voľného času,“ priblížil primátor mesta Žilina, Peter Fiabáne.

Revitalizácia ihriska na sídlisku Hájik zahŕňala aj povrchové odvodnenie, pričom betónové panely nahradila kvalitnejšia hracia plocha z EPDM granulátu. „Materiál je vyrobený z gumovej zmesi a aj pri zahriatí na vyššiu teplotu či pri výraznejšom ochladení má elastické vlastnosti, no zároveň si zachováva svoj tvar. Vďaka tomu je nielen trvácnejší, ale i bezpečnejší,“ uviedla hovorkyňa mesta s tým, že revitalizačné práce sú na ihrisku už oficiálne ukončené, no stále sa tam nachádza oplotenie z dôvodu zakorenenia novo zasiatej trávy.


Súvisiaci článok
Zostáva auto doma? Tieto tipy vám pomôžu uchrániť ho pred zlodejmi
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť