Štvrtok 28. 03. 2024 07:45:13 | Meniny má Soňa

„Viem, že to bude ťažké, ale ja to dám,“ hovorí Michal po ťažkom úraze na Tenerife. Jeho panvu drží pokope kovová konštrukcia

Lekári hovorili o zázraku, že vôbec prežil. Žilinčan Michal Časnocha, ktorý sa ešte v januári ťažko zranil na pláži na Kanárskych ostrovoch je už celé týždne pripútaný na lôžko. Po operácii ruky v nemocnici v Santa Cruz ho letecky previezli do nemocnice v rodnej Žiline. FOTO: Dominika Čierniková

D U|10. marec 2022|16:24:03

Jeho stav sleduje celé Slovensko. Na prevoz z Tenerife sa mladému mužovi cez transparentný účet zložili stovky ľudí. „Veľmi pekne ďakujem všetkým za pomoc, za podporu. Veľa to pre mňa znamená,“ hovorí Michal, ktorý je na nemocničnom lôžku už takmer deväť týždňov a nevie sa dočkať, kedy mu jeho stav dovolí vrátiť sa domov. „Teším sa domov, som pripravený bojovať. Viem, že to bude ťažké, ale ja to dám,“ dodáva.

Športovec telom i dušou má oporu v rodine, priateľke Dominike aj v kamarátoch. „To zotavovanie je úplne iné keď je v Žiline, medzi svojimi. Je pripravený bojovať a my s ním. Bude to ťažké, ale ja verím, že on to zvládne,“ hovorí priateľka Dominika.

Michal Časnoch v žilinskej nemocnici men.jpg Michal Časnoch v žilinskej nemocnici.

V žilinskej nemocnici sa mu venujú aj fyzioterapeuti. Jeho zlomenú panvu od úrazu stále drží pokope kovová konštrukcia. Aj vďaka svojej pevnej vôli však robí pokroky. „Pomaličky sa dokáže pomocou barlí postaviť na nohy. Má bolesti, ale je veľmi statočný,“ vysvetľuje Dominika. O pár dní kovovú konštrukciu z panvy odstránia a až po tejto operácii bude jasné, či bude potrebná ďalšia.

Po úraze na pláži, ktorý sa stal 16.januára mal Michal vnútorné krvácanie, opuch mozgu, zlomené rebrá, panvu, nohu a otvorenú zlomeninu ruky. Pár dní bol v kóme.


Súvisiaci článok
Doráňaného Michala práve prevážajú z Tenerife domov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť