Piatok 26. 04. 2024 05:54:29 | Meniny má Jaroslava

Mesto Martin pripravilo súhrn informácií pre Ukrajincov

Iнформація для українців у Мартіні. Mesto Martin pripravilo súhrn užitočných informácií spolu s kontaktnými údajmi pre utečencov z Ukrajiny. Záujemcovia si ich môžu vyzdvihnúť priamo v budove Mestského úradu u referenta pre krízové riadenie Michala Záhradného. Ak sú vo vašom okolí utečenci, informujte ich o tejto možnosti. FOTO: Stanislav Thomka

D U|10. marec 2022|14:46:32

„Mesto Martin pripravilo súhrnné materiály s dôležitými informáciami pre utečencov z Ukrajiny. Materiály obsahujú kontaktné údaje osôb, ktoré zodpovedajú za jednotlivé oblasti, v ktorých by utečenci mohli potrebovať pomoc,“ uvádza mesto na webovej stránke.

Všetky potrebné informácie poskytne referent krízového riadenia mesta Martin Michal Záhradný na telefónnom čísle 0915 988 270, alebo mailom michal.zahradny@martin.sk.

Pre Ukrajincov v Turci je plánované aj spoločné stretnutie. To sa uskutoční už túto nedeľu, 13.marca 2022 o 15.hodine v budove Evanjelickej školy v Martine, na Memorandovom námestí. „Budeme radi, keď prídu utečenci, ale aj Ukrajinci, ktorí v Martine žijú dlhodobo a vedeli by nám pomôcť prekonať jazykovú bariéru. Chceme všetkých spojiť do jednej komunity, aby o sebe vedeli a mohli sa stretávať,“ hovorí Stanislav Thomka. V Turci už teraz žijú v rodinách desiatky Ukrajincov, najmä matky s deťmi.


Súvisiaci článok
Ukrajincom v Turci vytvoria komunitu. Prvé stretnutie bude už túto nedeľu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť