Streda 18. 09. 2024 11:41:07 | Meniny má Eugénia

Letné hry odsúdených v Sučanoch. Pozrieť sa prišiel aj komisár, ukázali športové zručnosti aj vedomosti

Odsúdení v Sučanoch vo štvrtok 27. júna ukázali svoje zručnosti aj vedomosti. V útvare pre mladistvých odsúdených sa uskutočnil už 48. ročník Letných hier odsúdených. Tie sú medzi nimi veľmi obľúbené. Účasť bola vysoká.

Michal Szentivanyi|12. júl 2024|14:30:10

Zdroj: Koláž Žilina SP21/zvjs.sk

Súvisiaci článok
Prichádza nová etapa pre žilinskú väznicu. Jej rozsiahla rekonštrukcia prinesie 53 nových miest
Čítajte viac >

O konaní letných hier v zariadení informoval Zbor väzenskej a justičnej stráže na svojom webe. Na hrách sa mohli zúčastniť odsúdené mladistvé ženy aj muži. „Cieľom podujatia je vytvoriť pozitívnu a inkluzívnu atmosféru, zdôrazňovať tímovú prácu a dobré športové správanie, nielen súťaživosť. Ukázať hlavne mladým ľuďom dôležitosť pohybu, uvedomenie si jeho potreby, radosti zo športovania, ako aj dôležitosť upevňovania fyzických síl, pevnej vôle a prekonávania seba samého. Práve udalosť akou sú letné hry, je príležitosťou uvedomenia si týchto hodnôt, na ktoré sa v súčasnosti často zabúda," uviedol web.

63a2092c-efb6-4d0e-9069-2ba9fa638885.jpg Zdroj: zvjs.sk

Prišli významní hostia, medzi inými aj komisár pre deti

Väzni neukazovali svoje zručnosti len dozorcom, ale aj významným hosťom. Pozvanie prijalo veľké rôznych populárnych ľudí. Medzi inými aj komisár pre deti prof. MUDr. Jozef Mikloško, PhD, ktorý sa na podujatie tešil a odohral exhibičný futbalový zápas s mladistvými odsúdenými.

eec8b4ba-89a4-4d37-b978-8120d628b2d0.jpg Zdroj: zvjs.sk

Letné hry odsúdených si dokonca nenechali ujsť ani prokurátori Okresnej prokuratúry Martin a zástupcovia odboru výkonu väzby a výkonu trestu Generálneho riaditeľstva Zboru väzenskej a justičnej stráže a zástupca Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky.

Doplnenie vedomostí a odovzdávanie výučných listov

„Keďže súčasťou letných hier je aj odovzdávanie vysvedčení odsúdeným, pozvanie prijali aj riaditelia a zástupcovia jednotlivých škôl, s ktorými ústav spolupracuje na vzdelávaní odsúdených a žiakom a študentom, ktorí v školskom roku 2023/2024 boli zaradení do rôznych foriem vzdelávania a slávnostne odovzdali vysvedčenia a výučné listy. V druhom polroku školského roku bolo klasifikovaných 33 študentov, z toho deviatim študentom sme odovzdali výučné listy," doplnil web.

Odsúdení a odsúdené sa tiež prezentovali v kultúrno-hudobnom bloku, ktorý zachytával obsahovú náplň kultúrno-osvetovej činnosti odsúdených v ústave.

cb141615-d473-429a-aa95-6108b06e0fac.jpg Zdroj: zvjs.sk

Po kultúrnom programe už prišlo na samotné športové súťaženie v rôznych atletických, silových a u žien aj zábavno-súťažných disciplínach. „Už 48. ročník Letných hier sa vydaril tak, ako aj predchádzajúce ročníky. Športovci a športovkyne nás nesklamali a svojimi výsledkami dokázali svoju pevnú vôľu a schopnosť bojovať i vyhrávať. Po troch hodinách zábavy, športu, skvelých zážitkov, ale hlavne príjemne unavení, opúšťali odsúdení športovci ihrisko s pocitom radosti z výnimočne prežitého dopoludnia," vyjadril svoje presvedčenie Zbor väzenskej a justičnej stráže.

d4d0ec9e-8297-4c94-a0bc-3bd8eae2ebb4.jpg Zdroj: zvjs.sk


Súvisiaci článok
Psovod z Ružomberka a jeho štvornohý priateľ Riko dominovali na obranárskych pretekoch
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť