Streda 18. 09. 2024 12:12:21 | Meniny má Eugénia

Detský vodný svet na Kysuciach otvára náruč vašim ratolestiam. Zažijú letné osvieženie úplne bezplatne

Letné horúčavy nám v nasledujúcich týždňoch rozhodne nedajú pokoj, a preto je vhodné pouvažovať o nejakom ochladení, ktoré nemusí ani zaťažiť vašu peňaženku. Takýto poklad nájdete v Krásne nad Kysucou, kde sa vaše ratolesti môžu vyšantiť do sýtosti a zadarmo.

Michal Szentivanyi|10. júl 2024|10:00:13

Zdroj: turisticky.sk

Súvisiaci článok
Leto klope na dvere. V Žilinskom kraji sa vám ponúka plná náruč kúpalísk a plavární, zisťovali sme detaily (PREHĽAD)
Čítajte viac >

Aj tento rok sa brány Detského vodného sveta v Krásne nad Kysucou otvorili. O charakteristike a výhodách tohto miesta, ktoré má pod správou mestská samospráva, informoval portál turisticky.sk.

Čo všetko v areáli nájdete?

Detský vodný svet v Krásne nad Kysucou sa skladá z viacerých objektov. V prvom rade ide o detský bazén s vodnými atrakciami a detské ihrisko s petangovou dráhou, pingpongovým stolom a rôznymi hernými prvkami. Tento detský bazén má udržiavanú teplotu vody 30 stupňov Celzia a má rozlohu 121 metrov štvorcových s maximálnou hĺbkou 40 centimetrov. Pre ďalších návštevníkov sú k dispozícii lehátka, slnečníky, prezliekareň, pitná fontánka a toalety.

Detsky-vodny-svet-Krasno-nad-Kysucou-14-1024x576.jpg Zdroj: turisticky.sk

Detský vodný svet na Kysuciach je určený pre deti do 8 rokov v sprievode dospelej osoby. Portál turisticky.sk upozorňuje, že deti do 3 rokov môžu vstupovať do bazéna len s kúpacími plienkami.

O tomto unikáte medzi letnými kúpaliskami napísalo aj mesto Krásno nad Kysucou. „Detský vodný park, ktorý navrhol architekt Ing. arch. Radoslav Stráňava sa nachádza pri cyklotrase popri rieke Kysuca, vedľa futbalového ihriska s umelou trávou. Je situovaný na rovinatej ploche s rozmermi 25x65 metrov. Areál pozostáva z detského ihriska o rozmere 15x12 metrov s viacerými hracími prvkami a jedného vonkajšieho nekrytého detského bazéna štvorcového rozmeru 11x11 metrov s maximálnou hĺbkou vody 40 centimetrov," informovalo mesto Krásno nad Kysucou na svojom webe.

Vstup a otváracie hodiny

Miesto, kde sa tí najmenší môžu do sýtosti vyblázniť, je otvorené denne počas letných mesiacov od 10:00 do 18:00 hodiny. Teraz príde tá dôležitá informácia, pretože vstup v sezóne 2024 je pre návštevníkov zdarma.

Areál je vzdialený približne 6 kilometrov od mesta Čadca a 27 kilometrov od Žiliny.

Detsky-vodny-svet-Krasno-nad-Kysucou-16-1024x241.jpg Zdroj: turisticky.sk


Súvisiaci článok
Návštevnosť kúpalísk, akvaparkov a plavární medziročne vzrástla
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť