Sobota 27. 04. 2024 20:00:28 | Meniny má Jaroslav

Chcete si z návštevy Liptova odniesť niečo výnimočné? Kúpte si v automate pamätné mince

Jedinečné mince si môžete zakúpiť priamo v centre mesta, a to vo dne i v noci. V centre Liptovského Mikuláša nainštalovali nový automat. FOTO: Facebook / Mesto Liptovský Mikuláš

D U|9. marec 2022|16:55:26

V mincomate pred bránou mestského Múzea Janka Kráľa si môžete vybrať z dvoch druhov pamätných mincí. „Jedna minca je na lícnej strane Jánošík, na druhej je Kostol svätého Mikuláša a na ruboch oboch mincí je erb, čiže svätý Mikuláš. Tie mince majú jedinečný zberateľský vizuál,“ hovorí Jaroslav Hric, riaditeľ Múzea Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláši.

Zberatelia si priamo v pokladni múzea môžu zakúpiť aj iné mince, či špeciálne obaly. „Na požiadanie je možné tieto pamätné mince vyhotoviť v striebornej, pozlátenej či zlatej podobe,“ uvádza múzeum, ktoré ponúka aj iné upomienkové predmety. Motívy starostlivo vyberajú. „Chceme, aby tie suveníry odrážali tú našu bohatú históriu mikulášsku, ponúkame magnetky aj keramiku. Veľký záujem je o ručne vyrobenú sieťotlačovú grafiku. Celkovo o všetky predmety je veľký záujem, samozrejme aj o mince,“ vysvetľuje Hric.

IMG-7794.JPG

„Takáto služba je obľúbená v miestach koncentrácie turistických atrakcií. Mince majú hodnotu jednak pre zberateľov, ale sú aj pekný darček či spomienkový predmet na návštevu nášho mesta,“ povedal primátor Ján Blcháč.

Zberatelia sa už teraz môžu tešiť na špeciálnu mincu, ktorú vydajú v apríli tohto roku, pri príležitosti osláv 200.výročia narodenia Janka Kráľa. „Budeme mať v meste aj pamätnú zberateľskú mincu Janka Kráľa,“ dodáva Hric.


Súvisiaci článok
V historickom centre Liptovského Mikuláša horel dom, nájomníkov evakuovali
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť