Štvrtok 19. 09. 2024 07:15:53 | Meniny má Konštantín

Náročnú prácu včelárov si deti vyskúšali v Komunitnej včelnici v Povine

Počas realizácie projektu včelnicu navštívili desiatky žiakov základných škôl v okrese a rodičia s deťmi. Minulý mesiac bol projekt úspešne ukončený a včelári veria, že nejedného mladého človeka svojim rozprávaním a ukážkami zaujali. Foto: Mesto Kysucké Nové Mesto

Juliana Krčulová|10. marec 2022|08:07:18

„Členovia Základnej organizácie Slovenského zväzu včelárov v Kysuckom Novom Meste v Komunitnej včelnici v Povine počas uplynulého a tohto roka zrealizovali projekt Deti na včelnici, ktorý finančne podporil Európsky zbor solidarity. Cieľom projektu bolo vytvoriť vhodný priestor na stretávanie sa včelárov, sympatizantov, ale aj ľudí, ktorí sa len zaujímajú o včelárstvo a zvýšiť návštevnosť včelnice,“ informuje Kysucké Nové Mesto na svojej internetovej stránke.

i_6631731.jpg

Hlavnou myšlienkou projektu bolo podľa kysuckých radničných šíriť povedomie o včelárstve a motivovať mladých ľudí, aby sa zaujímali aj o tradičné remeslá. „Prepájať aktívnu komunitu včelárov s mladými ľuďmi, a tak rozvíjať život na dedine a poskytovať možnosti trávenia voľného času,“ uzavrelo mesto vo svojom príspevku.


Súvisiaci článok
Kde môžu nájsť Ukrajinci utekajúci pred vojnou v Žiline pomoc?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť