Nedeľa 30. 06. 2024 09:10:20 | Meniny má Melánia

Polícia márne dohovára vodičom. V Žilinskom kraji prichytili na cestách takmer tridsiatku podgurážených

Polícia v Žilinskom kraji už niekoľko rokov sústavne dohovára vodičom, aby pred jazdou nekonzumovali alkohol. Ohrozujú tým nielen seba, ale predovšetkým ostatných, často nevinných vodičov. Napriek tomu prichytili ďalších takmer tridsať podgurážených šoférov.

Michal Szentivanyi|24. jún 2024|19:30:27

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/TASR/Pavol Zachar a freepik.com

Súvisiaci článok
V mestskej pamiatkovej rezervácii v Žiline bol vysadený strom bez povolenia. Občania, vyhnite sa tomu, upozornila radnica
Čítajte viac >

O najnovšom počte opitých vodičov informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žilina Zuzana Šefčíková v tlačovej správe. „Policajti v Žilinskom kraji s cieľom pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky neustále vykonávajú na cestách zvýšený dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky," uviedla Šefčíková na úvod.

Ďalší opití na cestách

V 25. týždni počas služby zistili vykonanými dychovými skúškami 29 požití alkoholických nápojov vodičmi motorových vozidiel. „20 prípadov bolo s výsledkom do jedného promile a v 9 prípadoch bolo zistené požitie alkoholických nápojov nad 1 promile. Dopravnú nehodu pod vplyvom alkoholu spôsobili 4 vodiči. Policajti alkohol vykonanými dychovými skúškami zistili aj u 21 vodičov nemotorových vozidiel," skonštatovala Šefčíková.

Polícia naďalej apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie. „Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách," uzavrela Šefčíková.


Súvisiaci článok
Fantastický úspech na Liptove! Ela Hvorková sa stala dvojnásobnou majsterkou Slovenska
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť