Štvrtok 27. 06. 2024 21:14:07 | Meniny má Ladislav, Ladislava

Do Žiliny opäť zavíta kultúrne leto. Čaká vás bohatá nádielka programu, bude sa tancovať, spievať aj vzdelávať

Mesto Žilina oslávi leto tradične. Opäť sa totiž otvoria brány Žilinského kultúrneho leta. Najnovší ročník bude zase bohatý na pestrý program, pričom nastanú možnosti si zaspievať na koncerte, vzdelávať sa na prehliadkach či exkurziách a prispieť svojou troškou dobra aj na rôznych súťažiach.

Michal Szentivanyi|21. jún 2024|12:30:50

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/zilina.sk a TASR/Pavol Ďurčo

Súvisiaci článok
Letná slávnosť vo Vlkolínci sa blíži: Nenechajte si ujsť remeselnícke stánky, opekačku či folklórne vystúpenia
Čítajte viac >

Všetko sa začne už v sobotu 22. júna o 15:00 hodine. Na Mariánskom námestí sa bude konať podujatie Spevy národov v rámci 14. ročníka Medzinárodného festivalu a súťaže zborového umenia Voce Magna. Žilinské ulice, parky a námestia sa tak počas nasledujúcich letných týždňov zaplnia ľuďmi a dobrou náladou.

Na podujatia pozýva mesto na svojom webe. „Obyvatelia i návštevníci mesta sa môžu tešiť na množstvo hudobných, tanečných, divadelných či športových podujatí. V ponuke nechýbajú ani zaujímavé workshopy a lákavé príležitosti na získanie nových gastro zážitkov," napísali predstavitelia mesta Žilina.

Začne sa športovo a hudobne

Začiatok júla bude ladený športovo. Žilina sa totiž zhostí organizácie Majstrovstiev sveta v hokejbale juniorov, ktoré odštartuje oficiálny otvárací ceremoniál 3. júla. V rámci neho vystúpi na Mariánskom námestí aj hudobná skupina Polemic.

Súčasťou programu bude aj klasické Mariánske leto. Tento rok sa tu budú núkať zaujímavé hudobné vystúpenia. Nebude chýbať folklór, rock pop, country folk, vážna a dychová hudba. Súčasťou bude aj obľúbený Stredoveký deň, Kinematograf, Tvorivé remeselné dielne či Dožinky.

4-47cdba13b6dbec68a767dc1d6c89f6aa5be345fc.jpg Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Pavol Ďurčo

Nebudú to len pódiá

Podujatia sa však nebudú konať len na pódiách, ale aj v žilinských parkoch. Čakajú vás kultúrne stredy v Parku SNP, počas ktorých sa akusticky predstavia hudobníci, alebo sa o program postará žilinská mládež. Pre tých najmenších sú každú stredu pripravené obľúbené divadielka v Sade na Studničkách, pre dospelých zas ranná joga v Parku Ľudovíta Štúra.

Budete mať príležitosť si užiť výhľad na mesto. Takéto podmienky sa núkajú z Burianovej veže počas večernej prehliadky. Pestrý program si pripravila aj Tržnica Žilina, ktorá bude súčasťou kultúrneho leta prvýkrát.

Celý program Žilinského kultúrneho leta 2024 na mesiace júl a august si môžete pozrieť na plagátoch nižšie:

jul.JPG Zdroj: zilina.sk

august.JPG Zdroj: zilina.sk


Súvisiaci článok
Natália Fašánková z Mestského divadla Žilina: V novej sezóne ju čakajú ďalšie inscenácie, plánuje si oddýchnuť na Liptove
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť