Nedeľa 30. 06. 2024 09:51:17 | Meniny má Melánia

Vášnivý zberateľ Jozef Janiš oslávi svoje jubileum veľkolepo. Výstava v sobášnom paláci vás ohromí

Každý z nás je zberateľom. Niekto viac - niekto menej. Sú však aj takí, ktorí túto činnosť berú ako životnú vášeň a nevedia s ňou prestať. Tieto kúzelné zbierky potom vytvárajú akýsi charakter ich osobnosti. Jedným z takýchto zberateľov je určite aj Jozef Janiš, ktorý odprezentuje svoje aktuálne zbierky na výstave v Bytči.

Michal Szentivanyi|19. jún 2024|19:00:16

Zdroj: pmza.sk

Súvisiaci článok
Okno do Rajeckej doliny: Navštívte fotogenickú atrakciu, ktorá vám spríjemní turistiku
Čítajte viac >

O konaní výstavy informovala tlačovou správou hovorkyňa Považského múzea v Žiline, Magdaléna Lacková. Výstava s názvom „To, čo mám rád" sa bude konať vo štvrtok 27. júna o 16:00 hodine v Sobášnom paláci v Bytči.

Nazrite do záľuby menom zberateľstvo

Výstava verejnosť zblíži s Janišovou zberateľskou záľubou a ponúkne rôzne druhy spoločenských hier s dopravným zameraním či ukážky projektantskej činnosti v oblasti záhradnej a krajinnej architektúry. Okrem toho sa účastníci formou panelov dozvedia niečo aj o modeloch prezentovanej histórie značky Aero. Ide o dôkaz konštruktérskej zručnosti v období 1. československej republiky. Najväčším lákadlom bude určite skutočný automobil Aero 30.

aero1.jpg Zdroj: pmza.sk

„Spoločnými silami sme predstavili a oživili projekt automobilky Súľov v Bytči-Hrabovom a do Múzea dopravy v Rajeckých Tepliciach poskytol viacero zaujímavých exponátov. Vždy, keď objaví možno i drobný priekopnícky projekt našich predkov, dôkaz ich umnosti a šikovnosti, neváha sa s ním podeliť. Výstava je teda pestrou ukážkou jeho úsilia a záujmovej činnosti,“ vysvetlil kurátor výstavy Peter Šimko s tým, že Janiš je už dlhoročným spolupracovníkom Považského múzea.

To_co_mam_rad_web.jpg Zdroj: pmza.sk

Pokiaľ nebudeme mať našich československých Baťov, či nášho Emila Bojdu v Bytči-Hrabovom, ktorý ako zázračná vedúca osobnosť dokáže rozbehnúť naše domáce firmy, tak bude s nami veľmi zle. Nesmieme zabúdať na precíznosť a kvalitu našich starých otcov, ktorí, keď niečo išli robiť, tak to, čo sľúbili, aj do bodky dodržali,“ doplnil sám zberateľ Jozef Janiš.


Súvisiaci článok
Kultúrne podujatia tento týždeň: Zažijete stretnutie zbojníkov, no aj čítanie so živým psíkom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť