Štvrtok 04. 07. 2024 01:42:39 | Meniny má Prokop

Cestujúci, dajte si pozor: Medzi Žilinou a Púchovom vás čakajú výluky, vnímajte tieto termíny

Cestujúci by nemali ignorovať a ani inak podceniť ďalšie dôležité upozornenie v rámci dopravy! Pôjde o výluky vlakov medzi Púchovom a Žilinou. Tie sú naplánované na predposledný a posledný júnový týždeň v roku 2024.

Michal Szentivanyi|18. jún 2024|14:03:33

Zdroj: zilina.sp21.sk

Súvisiaci článok
Slováci uprednostňujú letnú dovolenku doma: Väčšina sa s rozpočtom zmestí do 500 eur
Čítajte viac >

Železničná spoločnosť Slovensko a.s. na spomínanú výluku upozornila na oficiálnom webe. Termín výluky bude trvať od stredy 19. júna až po stredu 26. júna. V dôsledku výlukových prác bude na uvedenom úseku zavedená náhradná autobusová doprava.

Screen Shot 06-17-24 at 08.14 AM.JPG Zdroj: zssk.sk

V kontexte zavedenej a plánovanej výluky by vám nemali ujsť ani nasledujúce informácie:

  • Vlaky diaľkovej dopravy ako aj REX 1701 nebudú nahradené náhradnou autobusovou dopravou, ale z dôvodu konania výluky budú zmeškávané.
  • Predpokladané meškanie vlakov dotknutých výlukou môže byť približne 15 minút. V prípade väčšieho meškania nie je zaručené čakanie prípojných vlakov.
  • V náhradnej autobusovej doprave nie je možné zabezpečiť prepravu bicyklov a prepravu zvierat bez uzatvárateľnej schránky, čo sa nevzťahuje na psov so špeciálnym výcvikom sprevádzajúcich osoby so zdravotným postihnutím.
  • Preprava príručnej batožiny a batožiny väčších rozmerov je možná v zmysle Prepravného poriadku Železničnej spoločnosti Slovensko.
  • Predaj cestovných lístkov v náhradnej autobusovej doprave nie je zabezpečený, cestovný lístok si zakúpite v pokladniciach Železničnej spoločnosti Slovensko, alebo nonstop prostredníctvom www.zssk.sk, mobilnej aplikácie IDeme vlakom, SMS.

Súvisiaci článok
Jánske tradície sa nevyhnú ani Múzeu kysuckej dediny. Takto si uctia dlho očakávaný letný slnovrat
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť