Utorok 02. 07. 2024 06:02:56 | Meniny má Berta

Neodmietnite pozvanie na zaujímavú prednášku pamiatkarov. Ich prácu vám odhalia v krajskej knižnici

Krajský pamiatkový úrad Žilina je v plnom nasadení aj na začiatku leta, ktoré si v Žiline poznačí zaujímavou prednáškou. Tá sa uskutoční v Krajskej knižnici v Žiline a priblíži prácu pamiatkarov.

Michal Szentivanyi|15. jún 2024|11:01:01

Zdroj: zilina.sp21.sk

Súvisiaci článok
Stretnutie heligonkárov s čerešničkou v podobe galavečera. Bytča ožije tradičnou hudbou
Čítajte viac >

Krajský pamiatkový úrad Žilina na prednášku v krajskej knižnici pozval v statuse na sociálnej sieti. „Radi by sme Vás pozvali na prednášku venovanú našej práci a pamiatkovej ochrane na Slovensku, ktorá sa uskutoční v stredu 19. júna 2024 o 16:00 hodine v priestoroch Krajskej knižnice v Žiline," pozvali verejnosť kompetentní z úradu.

V rámci prednášky bude podrobne rozpísaná činnosť Krajského pamiatkového úradu Žilina, ktorá nespočíva len v administratívnej ochrane pamiatkového fondu a archeologického dedičstva, ale aj v aktívnom poznávaní a rozširovaní zoznamu kultúrnych pamiatok a archeologických lokalít a nevyhnutnej výskumnej, publikačnej a odborno-popularizačnej aktivite.

Na svete je aj publikácia, ktorá vám rozšíri obzory

„Našu prácu a jej výsledky sme nedávno zhrnuli v publikácii “20 rokov s pamiatkami”, ktorá vyšla aj v anglickej jazykovej mutácii. Okrem iného sa dozviete, ako kniha vznikala, čo je jej poslaním a aké pamiatky sa za posledných dvadsať rokov podarilo v našom kraji obnoviť a reštaurovať," pripomenul úrad.


Súvisiaci článok
Používatelia dronov, vnímajte zmeny v legislatíve. Poslanci schválili úpravy zákonov a povinností
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť