Sobota 22. 06. 2024 09:01:10 | Meniny má Paulína

Plánovaný výrub v Lesoparku Chrasť: Mesto zasahuje proti škodcom

Mesto Žilina, odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, informovalo o plánovaných výruboch, ktoré by sa mali začať realizovať v Lesoparku Chrasť v pondelok 17. júna 2024.

Juliana Krčulová|13. jún 2024|14:30:37

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Žilinské kúpalisko sa pripravuje na sezónu: Nové atrakcie a e-vstupenky!
Čítajte viac >

Mesto Žilina informuje o výrube stromov

Hovorkyňa mesta, Zuzana Ondrášová, priblížila, že pri záhradkách Zaparové sa vykoná výrub 17 kusov a za tenisovými kurtami pri Karpatskej ulici 21 kusov drevín. Výrub sa podľa jej slov uskutoční na základe súhlasu na ťažbu, ktorý schválil odborný lesný hospodár.

„Výrub sa vykonáva na zamedzenie aktivity biotických škodcov, ktorí poškodzujú drevnú hmotu a môžu sa rozširovať aj na ďalšie stromy. Jedná sa o suché a odumreté stromy druhu smrek, ktoré ohrozujú bezpečnosť osôb a zároveň predstavujú aj riziko vzniku požiaru. Mesto Žilina vykonáva uvedené výruby v zmysle prijatých opatrení z kontroly autorizovaného bezpečnostného technika a špecialistu požiarnej ochrany, v súlade so všeobecnými zásadami prevencie na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia osôb a za účelom vylúčenia nebezpečenstva, a z neho vyplývajúceho rizika na mieste jeho vzniku,“ doplnila hovorkyňa žilinskej radnice.

Na širokú verejnosť sa zástupcovia mesta obrátili s prosbou o dodržiavanie pokynov pracovníkov vykonávajúcich výrub, pričom sa za vzniknuté obmedzenia vopred ospravedlňujú.


Súvisiaci článok
Nadácia Kia Slovakia investuje do vzdelávania: Rozdelí 50-tisíc eur na inovatívne projekty
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť