Utorok 02. 07. 2024 08:27:40 | Meniny má Berta

Žilinská univerzita v Žiline potvrdila svoje kvality. Prestížny rebríček ju zaradil na veľmi lichotivé miesto

Význam vzdelávania sa potvrdzuje aj vtedy, ak študenti dosahujú značné úspechy doma, ale aj v zahraničí. No význam pre fungovanie univerzity nastáva aj vtedy, keď si jej prácu všimnú v medzinárodnom rebríčku, ktorý meria kvalitu odovzdávaných vedomostí. Takou inštitúciou rozhodne je aj Žilinská univerzita v Žiline, čo potvrdzuje jej významné umiestnenie v ostro sledovanom rade vzdelávacích ustanovizní QS World University Rankings 2025.

Michal Szentivanyi|9. jún 2024|15:00:06

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž/Žilina SP21, TASR/Erika Ďurčová a freepik.com

Súvisiaci článok
Začnite šetriť skôr, než bude neskoro: Náklady na vysokoškolské štúdium rastú
Čítajte viac >

Študenti UNIZA sa tak môžu spoľahnúť, že študujú na jednej z top univerzít sveta a majú byť na čo hrdí. O umiestnení UNIZA v rebríčku QS World University Rankings 2025 informovala samotná univerzita v statuse na sociálnej sieti.

Žilinská univerzita v Žiline potvrdila svoje kvality

„Žilinská univerzita spomedzi slovenských univerzít potvrdila svoju pozíciu na zdieľanom 3. mieste v rebríčku QS World University Rankings 2025: Top Global Universities. V jednom z najprestížnejších rebríčkov svetových univerzít sa UNIZA umiestnila na zdieľanej 1001-1200 priečke z viac ako 1500 hodnotených univerzít z celého sveta," uviedla Žilinská univerzita v Žilina na sociálnej sieti.

„Žilinská univerzita má veľkú ambíciu pokračovať v dynamickom raste, poskytovať kvalitné vzdelanie, vychovávať dobre pripravených a žiadaných absolventov, rozvíjať medzinárodnú spoluprácu vo vede a vzdelávaní, no jej veľkou snahou je najmä poskytovať priestor a príležitosti pre mladú generáciu naučiť sa nové veci, rozšíriť si obzory, naučiť sa spolupracovať, komunikovať a navzájom sa rešpektovať," uviedol web prestížneho rebríčka o Žilinskej univerzite v Žiline.


Súvisiaci článok
UNIZA otvára škôlku pre deti. Ide o jedinečné prepojenie detského a študentského prostredia
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť