Sobota 28. 09. 2024 13:08:31 | Meniny má Václav

Tržnicu v Žiline čaká nabitý júnový program. Hviezdne noci okorení aj tradičný swap oblečenia

Mestská tržnica v Žiline má pre svojich fanúšikov a aj nových návštevníkov prichystaný bohatý letný program na mesiac jún. Bude pozostávať z tradičného swapu oblečenia, ktorý však bude súčasťou ešte jednej väčšej akcie.

Michal Szentivanyi|9. jún 2024|18:00:16

Zdroj: Koláž/Žilina SP21, Facebook/Tržnica Žilina a freepik.com

Súvisiaci článok
Open mic na Tržnici: Príďte si vypočuť talentovaných hudobníkov do Žiliny
Čítajte viac >

Swap oblečenia bude súčasťou festivalu tretieho júnového víkendu počas soboty 15. a nedele 16. júna s názvom Hviezdne noci. Tržnica Žilina o tom informovala na sociálnej sieti. Samotný Swap na tržnici bude prebiehať v sobotu 15. júna od 9:00 hodiny do 15:00 hodiny.

SWAP-TRH-15_6-724x1024.png Zdroj: zilina.sk

Tradičný swap oblečenia s hudobným podkladom

Tržnica sa v sobotu 15. júna otvorí o 9:00 hodine a swap textilu oficiálne začne o polhodinu neskôr. Ide o pravidelnú príležitosť vymeniť si nevyužité kúsky zo svojho šatníka za nové, udržateľné módne kúsky. Pravidlo je jednotné, priniesť si treba maximálne 3 kusy čistého a nepoškodeného oblečenia. Počas dňa sa návštevníci môžu tešiť aj na hudobný doprovod.

Podujatie je súčasťou aj tradičných sobotných trhov na tržnici, a tak budete mať možnosť nakúpiť si výrobky od lokálnych predajcov a farmárov a taktiež ochutnať čerstvé jedlo v Street Food Corner gastro zóne.

0800-0900-0930-1100-1-920-x-1-080-px-2-2048x1152.png Zdroj: trznicazilina.sk ž Tržnicu čaká aj festival

Swap oblečenia však bude len súčasťou niečoho ešte väčšieho. Pôjde o festival, ktorý bude prebiehať počas tretieho júnové víkendu soboty 15. a nedele 16. júna.

„Hviezdne noci presúvajú milovaný mestský festival po takmer dekáde premien a transformácií z Bytče do hlavného mesta regiónu. Príďte do Žiliny. Hviezdne noci sa v novom prostredí budú opäť sústrediť na prepojenie programu s aurou jednotlivých priestorov, ktoré sľubujú dobrodružný rozmer. Hviezdne noci, Nová Synagóga a Stanica-Záriečie spájajú sily, aby žilinské podlahy a stropy naplnili tancom, hlukom a spoločnými zážitkami. Príď si užiť letnú festivalovú atmosféru. Prebuďte sa do leta s pestrým výberom súčasnej hudby na trase Nigéria – Londýn – Žilina," pozvali organizátori na webe Tržnice Žilina.

hviezdne-noci-zilina-square-v01a-2048x2048.jpg Zdroj: kc.hviezdnenoci.sk


Súvisiaci článok
Príslušník väzenského ústavu robí Žiline dobré meno. V behu často predčí mladších kolegov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť