Sobota 06. 07. 2024 12:29:27 | Meniny má Patrik, Patrícia

Príslušník väzenského ústavu robí Žiline dobré meno. V behu často predčí mladších kolegov

Daniel Gyén je meno, ktoré je medzi žilinskými príslušníkmi Zboru väzenskej a justičnej stráže mimoriadne populárne. Gyén sa totiž pravidelne zúčastňuje pretekov v behu, v ktorých exceluje. Naposledy zaznamenal výborný výsledok v Bratislave, no aj jeho ďalšie umiestnenia by mu mohli závidieť mnohí mladší kolegovia.

Michal Szentivanyi|9. jún 2024|08:00:17

Zdroj: zvjs.sk

Súvisiaci článok
Kritický nedostatok personálu v bezpečnostných zložkách: Pomôže zvyšovanie platov podľa automatu?
Čítajte viac >

O úspechoch Daniela Gyéna napísal webový portál Zboru väzenskej a justičnej stráže. Vo svojej vekovej kategórii už totiž za posledné týždne získal tri pódiové umiestnenia a dosahuje vynikajúce výsledky aj v porovnaní s mladšími súťažiacimi.

Screen Shot 06-08-24 at 01.01 PM.JPG Zdroj: zvjs.sk

Skvelé výsledky v Bratislave, no aj inde

O tom, ako úspešne Gyén reprezentuje žilinský ústav, svedčí aj posledný výsledok z prvého aprílového víkendu. Vtedy sa v hlavnom meste Slovenska konal ČSOB maratón, v rámci ktorého Gyén bežal 10-kilometrovú trať, na ktorej štartovalo približne 900 mužov. „Bežalo sa hlavne po nábreží Dunaja a trať bola spestrená mostami Lanfranconi a Starý most. Napriek veľmi teplému počasiu sa mu podarilo obsadiť celkovo 9. miesto a vyhrať vekovú kategóriu nad 40 rokov," komentoval Gyénove výsledky žilinský ústav.

Screen Shot 06-08-24 at 01.01 PM 001.JPG Zdroj: zvjs.sk

Úspech sa mu nevyhýba ani doma

Tu sa však jeho výsledky nekončia. Koncom apríla si úspešný bežec vyskúšal aj rýchlejší cestný beh – Jarný beh s Tulipom v Martine o dĺžke 5 kilometrov. Bežalo sa po nábreží rieky Turiec. Trať bola vhodná aj na osobné rekordy, ktorý si spravil aj Daniel Gyén časom 17 minút a 17 sekúnd. Stačilo to na celkové 3. miesto a výhru vo svojej vekovej kategórii.

Zaujímavý výsledok dosiahol Gyén aj v Behu na Rokoš v Nitrianskom Rudne, ktoré sa konali v stredu 1. mája. Trať mala prevýšenie 700 metrov a viedla krásnym prostredím chránenej krajinnej oblasti Ponitrie. Tento rok na ňom Daniel Gyén skončil celkovo desiaty a vo svojej kategórii tretí.


Súvisiaci článok
Pracujúcich odsúdených bolo menej ako v roku 2022. Ročenka o aktivitách väzňov odhaľuje aj ďalšie zaujímavé detaily
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť