Utorok 02. 07. 2024 05:32:51 | Meniny má Berta

Martinskí žiaci majú obrovskú radosť v srdci. Mesto slávnostne otvorilo multifunkčnú halu za 2,5 milióna eur

V areáli Základnej školy Alexandra Dubčeka v stredu 5. júna predpoludním otvorili novú multifunkčnú voľnočasovú športovú halu za 2,4 milióna eur. Primátor Ján Danko pripomenul, že martinská radnica jej výstavbu financovala aj vďaka dotácii z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky vo výške 1,2 milióna eur.

TASR|5. jún 2024|12:30:01

Zdroj: Koláž/Žilina SP21, Facebook/Oficiálna stránka mesta Martin a freepik.com

Súvisiaci článok
Verejnosť má do konca leta opäť možnosť rozhodnúť. Hľadá sa osobnosť Žilinského kraja
Čítajte viac >

Základnou podmienkou ministerskej výzvy bolo, že multifunkčná hala nesmie priestorovo súperiť s inou športovou halou a musí byť k nej umožnený bezodplatný prístup verejnosti. „Toto športové zariadenie nebolo postavené na účely komercie, ale preto, aby mladí ľudia mali kde športovať. Je to multifunkčná hala pre viaceré športy a bude záležať len na školách a športových kluboch, aby sem prišli a využívali ju," uviedol Danko.

Martin bol jedným z piatich slovenských miest, ktoré získali na sklonku roka 2022 finančné príspevky z výzvy na budovanie voľnočasových športových hál. Podobné sa budujú vo Vrútkach, v Košiciach, Brezne a bratislavskej Petržalke. „Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie prakticky financovalo polovicu nákladov a zvyšok financií zabezpečovalo mesto z úverových zdrojov. Myslím si, že je dôležité pre mesto mať halu takýchto rozmerov prioritne na športovanie detí," poznamenal viceprimátor Stanislav Thomka.

O prevádzku haly sa postará martinská mestská organizácia Správa športových zariadení, pričom najviac ju budú využívať žiaci Základnej školy Alexandra Dubčeka, v areáli ktorej hala stojí. „V prvom rade sme vďační, že halu budeme môcť využívať v čase školského vyučovania. Prioritne sa tu bude vyučovať telesná výchova. Od septembra plánujeme rozšíriť počet hodín telesnej výchovy z dvoch na tri, aby deti mali možnosť rozvíjať svoje pohybové zručnosti a talent," doplnila riaditeľka školy Dana Brezňanová.


Súvisiaci článok
12 tímov, 7 krajín: Žilina privíta svetovú hokejbalovú mládež (ROZPIS ZÁPASOV)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť