Nedeľa 30. 06. 2024 22:51:14 | Meniny má Melánia

Meteorológovia varujú: Pre okres Námestovo platí výstraha pred povodňou

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal hydrologické výstrahy druhého stupňa pre okresy Bratislava, Námestovo a Košice okolie - Hornád. Informuje o tom na svojom webe.

TASR|4. jún 2024|13:30:06

Ilustračné foto. Zdroj: pixabay.com

Súvisiaci článok
Vodiči, pozor! Na ceste pod Strečnom vykonávajú údržbu dopravného značenia v mieste padania skál
Čítajte viac >

„Vzhľadom na vývoj hydrologickej situácie v nemeckom a rakúskom povodí Dunaja očakávame na slovenskom úseku Dunaja a v dolnej časti Moravy výrazný vzostup vodných hladín s prekročením druhého stupňa povodňovej aktivity v stanici Bratislava - Dunaj a Devínska Nová Ves - Morava," konštatuje SHMÚ.

V prípade okresu Námestovo ide o výstrahu pred povodňou z trvalého dažďa. Meteorológovia predpokladajú vzostup vodných hladín na tokoch s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity.

Pri okrese Košice okolie - Hornád konštatujú, že podľa predpokladaného vývoja poveternostnej a hydrologickej situácie očakávajú vzostup vodnej hladiny na Svinickom potoku s možnosťou dosiahnutia tretieho stupňa povodňovej aktivity.

Hydrologická výstraha prvého stupňa bola vydaná pre okresy Dunajská Streda, Čadca, Kysucké Nové Mesto, Tvrdošín, Bardejov, Sabinov, Prešov, Vranov nad Topľou, Svidník, Stropkov, Medzilaborce, Humenné, Michalovce, Trebišov - Roňava i Trebišov - bez Roňavy.


Súvisiaci článok
Metla ľudstva opäť úradovala za volantom. V Žilinskom kraji odhalili viac ako 40 opitých vodičov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť