Streda 18. 09. 2024 12:11:33 | Meniny má Eugénia

Štedrá dotácia na plaváreň v Liptovskom Hrádku má svoje odôvodnenie. Pozrite, ako to tam bude vyzerať

Na výstavbu mestskej plavárne v Liptovskom Hrádku dostane radnica dotáciu vo výške 1,1 milióna eur. Mestu ju pridelil Fond na podporu športu. Základný kameň výstavby by chceli položiť ešte v tomto roku. Informovali o tom z liptovskohrádockej radnice.

TASR|31. máj 2024|08:30:05

Zdroj: liptovskyhradok.sk

Súvisiaci článok
Liptovský Hrádok kráča do novej éry. Významný stánok za vyše milión eur ocenia hlavne plavci
Čítajte viac >

Architektonická štúdia novej plavárne je už hotová. Budovu bude tvoriť prienik dvoch pravidelných, ale výškovo rozdielnych objektov. Väčšiu a vyššiu časť bude tvoriť bazénová hala, menšiu časť zázemie, kde budú spoločné šatne a hygienické priestory. Pred vstupom do plavárne bude spevnená plocha, kde čiastočne zachovajú existujúcu zeleň a doplnia novú nízku zeleň a mestský mobiliár.

i_7029924.jpg Zdroj: liptovskyhradok.sk

„Tento priestor bude zároveň slúžiť ako predvstupný priestor pred futbalovým štadiónom a ostatnými objektmi športového areálu," priblížili z radnice.

Z južnej strany bude slniaca plocha, z východu plocha pre voľnočasové aktivity. Z týchto strán bude bazénová hala presklená a zapustená do hĺbky. „Tým vznikne terasa, ktorá v lete poskytne tienenie a v zimných mesiacoch teplo. Zo severu za bránou futbalového ihriska bude plaváreň chránená vysokými sieťami," načrtli z vedenia mesta.

Bazén je navrhnutý so šiestimi plaveckými dráhami, široký 15 metrov, dlhý 25 metrov, hlboký jeden až dva metre s maximálnou kapacitou 75 návštevníkov. Parkovanie bude možné na existujúcom parkovisku športového areálu s vjazdom zo Športovej ulice.

i_7029932.jpg Zdroj: liptovskyhradok.sk


Súvisiaci článok
Koncept Staromestských slávností sa zmenil. Mesto je spokojné aj napriek skromnejšiemu rozpočtu (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť