Streda 18. 09. 2024 15:33:04 | Meniny má Eugénia

Nadšenci prírody, tešte sa. V Národnom parku Malá Fatra vás čaká vzrušujúca botanická exkurzia

Národný park Malá Fatra v týchto dňoch pozval všetkých nadšencov rastlín a botaniky ako takej na novú a vzrušujúcu exkurziu. Tešiť sa môžete na viaceré body, ktoré s týmto vedným odborom súvisia a laici sa určite dozvedia aj niečo nové.

Michal Szentivanyi|29. máj 2024|11:30:50

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž/Žilina SP21, TASR/Erika Ďurčová a freepik.com

Súvisiaci článok
Bohatý program v Žilinskom kraji. Uchváti vás Oravská lesná železnica, rastliny či jarná krása?
Čítajte viac >

Národný park Malá Fatra pozýva na botanickú exkurziu na svojom webe. Tá sa uskutoční za asistencie botanikov Kataríny Fričovej a Jozefa Limánkav sobotu 1. júna 2024 o 9:00 hodine. Zraz účastníkov bude pod Hotelom Bránica v katastri územia obce Belá.

Pôjde o trasu s dĺžkou asi 5 kilometrov, ktorá vedie po asfaltovej ceste a lúkach. Dotyční však pre každý prípad odporúčajú vybaviť sa pevnou obuvou.

Branica-exkurzia-1024x724.jpeg Zdroj: npmalafatra.sk

Program bude zaujímavý

Prehliadka sa koná aj pri príležitosti Medzinárodného dňa životného prostredia. Ten tento rok pripadá na stredu 5. júna. „Botanici Správy Národného parku Malá Fatra vás prevedú trasou predhorím Malej Fatry, ktoré je z botanického hľadiska veľmi pestré a rôznorodé. Účastníci exkurzie sa môžu dozvedieť, aké druhy rastlín rastie v danej lokalite, ktoré sú chránené, čím sú významné a ako ich v prírode rozlíšiť," spísali program exkurzie kompetentní z národného parku.

BOTANICKA-EXKURZIA-724x1024.jpg Zdroj: npmalafatra.sk

„Žiadame návštevníkov, aby zvolili primárne autobusovú dopravu. V prípade, že zvolíte dopravu osobným autom, prosíme vás, aby ste zaparkovali na mieste stretnutia na spevnenej ploche pod Hotelom Bránica, nie na trávnatom poraste. Ďakujeme," adresovali posledné odporúčania z Národného parku Malá Fatra.

V prípade výrazne nepriaznivého počasia sa akcia neuskutoční. Informácie o prípadnom zrušení budú zverejnené na webovej stránke národného parku.

Ďalšie informácie sa dozviete na e-maile: dana.repanova@npmalafatra.sk alebo na telefónnom čísle: 0902 797 478.


Súvisiaci článok
Hrozivý pád zahraničného turistu v Malej Fatre. Po vážnom zranení hlavy putoval vrtuľníkom do rúk lekárov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť