Pondelok 16. 09. 2024 02:04:19 | Meniny má Ľudmila

Hrozivý pád zahraničného turistu v Malej Fatre. Po vážnom zranení hlavy putoval vrtuľníkom do rúk lekárov

Aj malé zaváhanie môže spôsobiť veľké zranenie a niekedy, žiaľ, aj stratu života. Počas soboty 11. mája našťastie nedošlo k úmrtiu, no vážne sa zranil poľský turista. Ten sa venoval aktivitám v oblasti Malej Fatry. Po náhlom páde z rebríka museli byť zmobilizovaní horskí záchranári. Tí nakoniec privolali aj vrtuľník.

Michal Szentivanyi|11. máj 2024|15:15:01

Zdroj: hzs.sk

Súvisiaci článok
V horách v zimnej sezóne zahynulo 12 ľudí. Druhý najvyšší počet záchranných akcií bol v Malej Fatre
Čítajte viac >

Informácie o nešťastnom páde poľského turistu poskytli horskí záchranári na svojom webe. „Dňa 11. mája 2024 popoludní kontaktovali Horskú záchrannú službu náhodní turisti so žiadosťou o pomoc pre poľského turistu, ktorý v oblasti Horných dier, za rázcestím Pod Tesnou Rizňou spadol z rebríka do potoka," napísali záchranári.

3_1532x1200.jpg Zdroj: hzs.sk

Podľa prvotných informácií od svedkov si spôsobil poranenie hlavy. Na pomoc mu odišli záchranári Horskej záchrannej služby z Oblastného strediska Malá Fatra pozemne a súčasne bola o súčinnosť požiadaná aj posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby zo Žiliny, ktorá z Terchovej vyzdvihla na palubu vrtuľníka záchranára Horskej záchrannej služby.

„Záchranár bol následne vysadený pri zranenom. Po poskytnutí neodkladnej zdravotnej starostlivosti bol Poliak s úrazom hlavy a podozrením na úraz chrbtice evakuovaný z miesta pádu a letecky transportovaný do nemocnice v Martine," uzavreli horskí záchranári svoju správu.

2_1204x1200.jpg Zdroj: hzs.sk


Súvisiaci článok
50-ročná cyklistka si v Malej Fatre poranila nohu. Prevzala si ju rýchla zdravotná pomoc
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť