Sobota 06. 07. 2024 15:51:21 | Meniny má Patrik, Patrícia

Žilinský samosprávny kraj chce zaobstarať novú techniku. V hre sú nové vozidlá za túto nemalú čiastku

Správa ciest Žilinského samosprávneho kraja vyhlásila verejné obstarávanie na novú cestársku techniku na zimnú a letnú údržbu. Vyplýva to zo zverejnených údajov vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

TASR|25. máj 2024|18:35:21

Zdroj: Koláž/Žilina SP21, freepik.com a TASR/Lukáš Grinaj

Súvisiaci článok
Koncom mája budú na Orave operovať cestári. Vodiči, pripravte si dávku trpezlivosti, uzávierka potrvá mesiac
Čítajte viac >

Predmetom verejného obstarávania je dodávka piatich vozidiel s podvozkom 6x6, snehovým pluhom a sypacou nadstavbou. Dve z vozidiel by mali byť vybavené univerzálnou výmennou nadstavbou prispôsobenou v zime na posyp inertným a chemickým materiálom a v lete na odstraňovanie výtlkov tryskovou metódou.

Tri z vozidiel sú určené pre oravský závod Správy Žilinského samosprávneho kraja a zvyšné dve pre Závod Turiec. Celková odhadovaná hodnota zákazky je stanovená na 1 813 067 eur. Záujemcovia môžu svoje ponuky predkladať do pondelka 17. júna 2024. Financovanie kúpy vozidiel by mala zabezpečiť úprava rozpočtu na budúcotýždňovom rokovaní Zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja, ktorá počíta a dvojmiliónovou alokáciou na nákup techniky pre Správu Žilinského samosprávneho kraja.

Správa ciest Žilinského samosprávneho kraja vykonáva zimnú údržbu 1416 kilometrov ciest II. a III. triedy, 493 kilometrov ciest I. triedy na základe zmluvy o údržbe so Slovenskou správou ciest a niečo viac ako 17 kilometrov cesty R3 na základe zmluvy o údržbe s Národnou diaľničnou spoločnosťou.


Súvisiaci článok
Problematický úsek cesty na Kubínsku hoľu plánujú rozšíriť. Sumu odhadli na zhruba jeden milión eur
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť