Sobota 06. 07. 2024 16:40:02 | Meniny má Patrik, Patrícia

Jazdu na kolobežke v Rosine nezvládol. O pár minút prišlo hrozivé vysvetlenie, úradoval alkohol

Policajti zo Žiliny mali počas týchto dní opäť čo robiť. Ich apelovanie na to, aby sa vodiči vyhýbali alkoholu, nie vždy padne na úrodnú pôdu. Najnovšie sa jazda na elektrickej kolobežke vypomstila mladému mužovi v obci Rosina.

Michal Szentivanyi|24. máj 2024|16:00:00

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž/Žilina SP21, freepik.com a zilina.sp21.sk

Súvisiaci článok
Ranný útok na služobné vozidlo: Žilinská polícia zadržala podozrivého muža
Čítajte viac >

O nehode, pri ktorej len 28-ročný muž spadol z kolobežky, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Gabriela Kremeňová. „Vo štvrtok 23. mája 2024 vo večerných hodinách mal 28-ročný muž viesť pod vplyvom alkoholu elektrickú kolobežku po miestnej komunikácii v obci Rosina v okrese Žilina a následne spadnúť s kolobežkou na vozovku," uviedla prípad Kremeňová.

Jazdec na kolobežke nafúkal skoro 3 promile

Dopravní policajti zo Žiliny preto začali konať a 28-ročného muža podrobili dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,34 miligramov na liter alkoholu vo vydychovanom vzduchu, čo je v prepočte 2,79 promile. Muž bol potom prevezený na ošetrenie do nemocnice. „V tejto súvislosti apelujeme nielen na cyklistov a kolobežkárov, ale na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dodržiavali pravidlá cestnej premávky, neohrozovali seba ani iných a hlavne nejazdili pod vplyvom alkoholu," zopakovala varovanie a výzvu pre vodičov Kremeňová.


Súvisiaci článok
Pohotovostný pátrací tím často operuje aj v oblasti Žiliny. Pomôžte im získať prostriedky na nový dron
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť