Utorok 02. 07. 2024 08:10:19 | Meniny má Berta

Inovatívna pedagogička z Liptovského Mikuláša získala prestížne ocenenia v súťaži Učiteľská osobnosť Slovenska

Eva Radičová, ktorá vyučuje na Základnej škole Márie Rázusovej – Martákovej v Liptovskom Mikuláši, bola ocenená v národnej súťaži Učiteľská osobnosť Slovenska.

Juliana Krčulová|24. máj 2024|17:00:01

Zdroj: Uršuľa Mičovská Photography

Súvisiaci článok
Až traja učitelia zo Žilinského kraja sa uchádzajú o vašu priazeň. Pozor, hlasovanie končí už čoskoro
Čítajte viac >

Talentovaná učiteľka zo Základnej školy Márie Rázusovej – Martákovej v Liptovskom Mikuláši si odniesla ocenenia v národnej súťaži Učiteľská osobnosť Slovenska - Cenu Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku a Cenu verejnosti, v ktorej získala viac ako tretinu všetkých odovzdaných hlasov. Ceremoniál odovzdávania cien sa konal vo štvrtok 23. mája v Moyzesovej sieni v Bratislave.

Eva Radičová vyučuje na prvom stupni ZŠ Márie Rázusovej - Martákovej a jej hlavným zámerom je vytvárať prostredie, kde sa deti budú cítiť akceptované. „Vymyslela projekt Liga nápadov, ktorý u žiakov rozvíja ľudskosť, zdravé sebavedomie, učí ich vnímať samých seba, svoje silné i slabé stránky. Pre deti pripravila aj 54-stranový denník Kto som?, vďaka ktorému žiak spozná sám seba,“ priblížili zástupcovia mesta Liptovský Mikuláš na sociálnej sieti.

Laureátkou ocenenia Učiteľská osobnosť Slovenska za rok 2023 sa stala Michaela Babejová, prvostupniarka zo ZŠ s MŠ Milana Rastislava Štefánika v Budimíre.

Odbornú porotu tvorenú vzdelávacími expertami zaujali ocenené učiteľky predovšetkým svojím ľudským prístupom a empatiou. Jedna z organizátoriek ocenenia, manažérka Komenského inštitútu a výkonná riaditeľka mimovládnej organizácie CEEV Živica, Zuzana Labašová, povedala: „Ich výnimočnosť spočíva v schopnosti vytvoriť učebné prostredie, kde sa deti cítia dobre, tešia sa na školu a vďaka tomu sú plne otvorené učebnému procesu a dokážu absorbovať vedomosti s väčšou ľahkosťou.“

Obe učiteľky podľa porotkyne a hlavnej školskej inšpektorky Alžbety Štofkovej Dianovskej vnímajú svojich žiakov v kontexte ich radostí a starostí. „Inklúziou je popretkávaná ich dennodenná činnosť v škole a aj v bežnom živote. Rozvíjajú potenciál každého dieťaťa,“ uviedla.

Gratulujeme!


Súvisiaci článok
Učiteľská osobnosť Slovenska: Do top 10 finalistov sa prebojovali aj učitelia zo Žilinského kraja
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť