Utorok 15. 10. 2024 23:37:13 | Meniny má Terézia

Verejnosť spoznala Knižnicu Kysúc za rok 2023. Po celkovom zhodnotení 10 inštitúcií je tu jasný verdikt

Knižná komunita na Kysuciach má rok čo rok dôležité poslanie. O profesionalite a vynaloženom úsilí sa každých 12 mesiacov odovzdáva hodnotenie Knižnice Kysúc. Tentoraz to bolo za rok 2023 a víťazstvo oslavovala jedna z desiatich hodnotených inštitúcií. Ktorá? Poďme sa na to pozrieť.

Michal Szentivanyi|24. máj 2024|09:00:26

Zdroj: kniznica-cadca.sk

Súvisiaci článok
Prázdniny nezastavili mladých čitateľov: Mestská knižnica na Kysuciach prekonáva očakávania!
Čítajte viac >

O výsledkoch súťaže Knižnica Kysúc 2023 informovala médiá tlačovou správou riaditeľka Kysuckej knižnice v Čadci, Katarína Borisová. Odovzdávanie ocenenia prebehlo v slávnostnej a tradičnej atmosfére za zvukov hudby a príjemnej nálady. Víťazom sa tento rok stala Obecná knižnica Nová Bystrica. Pri tejto príležitosti si ocenenie prišla prevziať nielen knihovníčka Janka Slivková, ale aj samotný starosta Jozef Kuric.

thumbnail_Odovzdanie ocenenia starostovi obce.jpg Zdroj: kniznica-cadca.sk

Čo sa hodnotilo?

Hodnotiaca komisia tento rok vychádzala nielen z úrovne vykazovaných výsledkov knižnice a práce knihovníkov, ale do hodnotenia zahrnula aj postoj zriaďovateľa ku vlastnej obecnej knižnici. Išlo o materiálne, technické, priestorové a personálne zabezpečenie a úroveň jej propagácie. „Do súťaže bolo prihlásených 10 obecných knižníc. Z nich najvyšší počet bodov získala Obecná knižnica v Novej Bystrici, ktorá tak získala titul Knižnica Kysúc 2023," informovala riaditeľka Borisová.

Odovzdávanie cien prebehlo v Novej Bystrici

V utorok 21. mája 2024 dopoludnia sa pre túto udalosť konala malá slávnosť, ktorú pripravili priamo v ocenenej knižnici. Ocenenie odovzdávala samotná riaditeľka Kysuckej knižnice v Čadci Borisová. Išlo o diplom, balík kníh a ďalšie zaujímavosti starostovi Jozefovi Kuricovi a knihovníčke Janke Slivkovej. „O sprievodný program sa postarali deti zo Základnej školy s materskou školou Nová Bystrica, prítomná bola aj riaditeľka školy pani Štefánia Chovancová. Gratulujeme ocenenej knižnici k získaniu tohto titulu a veríme, že i naďalej bude napredovať v rozvoji a poskytovaní knižnično-informačných služieb. Ďakujeme všetkým ostatným knižniciam, ktoré sa zapojili a veríme, že v začatej kvalitnej práci budú pokračovať," skonštatovala Borisová z Kysuckej knižnice v Čadci.


Súvisiaci článok
Žilinský kraj podporí 178 projektov vďaka dotáciám. Najviac pôjde do Horného Považia
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť