Sobota 27. 07. 2024 01:57:40 | Meniny má Božena

Policajti odhalili alarmujúci počet opitých vodičov: Štyria dokonca spôsobili dopravnú nehodu

Policajti v Žilinskom kraji odhalili v uplynulom týždni až 25 vodičov motorových vozidiel, ktorí sa rozhodli sadnúť za volant pod vplyvom alkoholu, pričom štyria z nich spôsobili dopravné nehody. Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, informovala o závažnosti situácie a vyzvala vodičov, aby si uvedomili riziká spojené s jazdou v opitom stave a aby takto neohrozovali nielen seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky.

Juliana Krčulová|23. máj 2024|08:45:22

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj

Súvisiaci článok
Počet odsúdených mladistvých v Sučanoch klesol. Kriminalita sa však neprejavuje iba v slabších rodinách
Čítajte viac >

Počas uplynulého 20. kalendárneho týždňa zaznamenali policajti v Žilinskom kraji až 25 prípadov, kedy vodiči riadili motorové vozidlá pod vplyvom alkoholu.

Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, priblížila, že deviati z nich mali v krvi viac ako 1 promile alkoholu, zatiaľ čo u ďalších 16 bolo zistené menej ako 1 promile. Alkohol bol u vodičov zistený vykonanými dychovými skúškami.

„Dychovej skúške sa odmietol podrobiť jeden vodič. Štyria vodiči pod vplyvom alkoholu spôsobili dopravnú nehodu. Policajti alkohol vykonanými dychovými skúškami zistili aj u 46 vodičov nemotorových vozidiel,“ konkretizovala krajská policajná hovorkyňa.

ALKOHOL ZA VOLANT NEPATRÍ!

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.


Súvisiaci článok
Obžalovaný 46-ročný muž sa priznal k vražde kamaráta, trest zatiaľ nepozná
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť