Sobota 06. 07. 2024 16:33:32 | Meniny má Patrik, Patrícia

Významných 100 rokov knižnice v Čadci: Oslávte výročie jedinečným programom

Kysucká knižnica v Čadci oslavuje tento rok 100 rokov. Takéto významné výročie si zaslúži bohatý program pre verejnosť, aby sa zvýšilo povedomie o knihách, čítaní a kultúre. Pestrý program budete mať možnosť zažiť v týždni od pondelka 10. júna do piatka 14. júna 2024.

Radka Kostánová|23. máj 2024|17:00:00

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Kysucká knižnica v Čadci

Súvisiaci článok
Kultúrne podujatia tento týždeň: Vyberiete si z pestrej ponuky akcií?
Čítajte viac >

Knižnica v Čadci oslavuje

V týždni od pondelka 10. júna do piatka 14. júna, kedy pre sto rokmi Kysucká knižnica v Čadci aj oficiálne vznikla, pripravili jej zástupcovia v spolupráci s mnohými partnermi a vďaka podpore sponzorov pestrý program. Kultúrne podujatia a akcie priblížila médiám v tlačovej správe Katarína Borisová, riaditeľka Kysuckej knižnice v Čadci.

Pondelok 10. júna:

V pondelok sa uskutoční podujatie Knižnica v meste na Matičnom námestí v Čadci. Organizátori rozveselia deti koncertom a čítaním Martina Madeja. Pripravené budú súťaže, workshopy, knižný trh a možnosť bezplatnej registrácie do knižnice priamo na námestí. Dokonca sa bude v čase od 10:00 do 12:00 hodiny tvoriť ustanovujúci slovenský rekord najviac pretriedených strukovín, ktorého súčasťou sa môžu stať deti i dospelí.

Utorok 11. júna:

V utorok budú mať deti možnosť odhaliť to najlepšie v knihách, v rámci podujatia Knižnica deťom, spolu s Tiborom Hujdičom, propagátorom čítania.

„Okrem neho do knižnice v tento deň zavítajú netradiční hostia – psíky z organizácie Domáci miláčik – terapeut, ktorí spoločne so svojou majiteľkou a knihami prevedú deti so špeciálnymi potrebami knižnicou v rámci canisterapie,“ informovala Borisová.

Streda 12. júna:

V stredu sa uskutoční podujatie Knižnica autorom. Na ňom sa stretnú kysuckí spisovatelia, ilustrátori a fotografi. Najskôr dopoludnia len niektorí so študentmi stredných škôl v rámci besied, neskôr popoludní viacerí s možnosťou stráviť neformálne chvíle medzi sebou navzájom a zároveň so svojimi čitateľmi.

Štvrtok 13. júna:

Podujatie Knižnica knihovníkom, ktoré sa uskutoční vo štvrtok, bude zamerané na odbornú verejnosť.

„V rámci semináru Optimálna knižnica 6. Odborní lektori účastníkom poskytnú zaujímavé informácie s prezentáciou názorných príkladov z praxe partnerských knižníc nielen na tému Rozprávky. Katalogizátori a bibliografi kraja sa stretnú v rámci aktivity Spolu pre literatúru a všetci účastníci si budú môcť deň oživiť aj účasťou na Kysuckom remeselnom minitrhu priamo pred knižnicou. Popoludní vyhodnotíme stav verejných regionálnych knižníc za rok 2023 na Kysuciach a do Kysuckého literárneho panteónu uvedieme dlhoročného bývalého riaditeľa knižnice, publicistu, fotografa a ochrancu prírody, pána Miroslava Golisa,“ uviedla riaditeľka kysuckej knižnice.

100_rokov_plagat.jpg Zdroj: www.kniznica-cadca.sk

Piatok 14. júna:

Vyvrcholenie osláv bude v piatok. V piatkový podvečer bude čerešničkou na torte podujatie Knižnica - miesto pre všetkých. Pôjde o slávnostný program pri príležitosti 100. výročia knižnice v Čadci.


Súvisiaci článok
Oslava histórie a vytrvalosti: Jubilejný Memoriál Jozefa Gabčíka prichádza s bohatým programom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť