Utorok 02. 07. 2024 07:20:07 | Meniny má Berta

Inšpiráciou pre mladé ženy: Martina Bolibruchová hľadá podporu pre svoju kampaň

Martina Bolibruchová, absolventka filmovej réžie a spoluzakladateľka Občianskeho združenia Zmudri, čelí novej životnej výzve. Prijali ju na štúdium Public Policy na prestížnej University of Oxford. Po rokoch práce s mládežou a získaní viacerých ocenení sa Martina obracia na komunitu s prosbou o podporu, aby mohla svoje štúdium financovať bez nutnosti zadlžiť sa. Jej cieľom je po štúdiu prispieť k systémovým zmenám a inšpirovať ďalšie mladé ženy k odvážnym krokom v život.

Juliana Krčulová|16. máj 2024|08:00:05

Zdroj: Martina Bolibruchová

Súvisiaci článok
Platforma Donio pomohla získať viac ako 5 miliónov eur pre dobročinné a kreatívne iniciatívy na Slovensku
Čítajte viac >

Od sídliska po Oxford: Cesta za zmenou

Ako sama uvádza, pochádza z obyčajnej „sídliskovej“ rodiny zo Žiliny, študovala filmovú réžiu, pár rokov pracovala v marketingu vo Švajčiarsku, no rozhodla sa vrátiť na Slovensko. „V roku 2018 som spoluzaložila OZ Zmudri, kde pracujeme s každým piatym stredoškolským učiteľom či učiteľkou a pomáhame im pripravovať ich žiakov a žiačky na skutočný život v 21. storočí. Tvrdá práca mi priniesla e-mail, že ma prijali na štúdium Public Policy na University of Oxford. Dáva mi zmysel pustiť sa po rokoch budovania Zmudri a práci s mladými naplno do systémovejších zmien,“ vyjadrila sa Martina Bolibruchová, ktorá si je vedomá toho, že možnosť študovať na University of Oxford predstavuje výnimočnú príležitosť, ktorá presahuje bežné životné potreby a je vnímaná ako istá forma luxusu.

433589567_890476746421349_7891960705612801017_n.jpg Zdroj: Martina Bolibruchová

Za úspechom bez dlhov: Kampaň za vzdelanie a spoločenský prínos

Z tohto dôvodu sa rozhodla založiť kampaň na portáli Donio. Chce sa po ukončení štúdia vyhnúť situácii, v ktorej by kvôli splácaniu vysokých študijných úverov musela dávať prednosť finančne lukratívnym pozíciám v medzinárodných firmách, namiesto toho, aby mohla pracovať na pozíciách, ktoré prinášajú skutočný prínos spoločnosti.

„Dodnes sa mi podarilo získať napríklad Cenu regiónov za rozvoj občianskej spoločnosti, viaceré nominácie na Novinársku cenu, absolvovala som s vyznamenaním Sokratov inštitút alebo sme spolu so Zmudri získali European Citizen's Prize. Verím, že nie je lepšie miesto ako Oxford, kde ma na moju ďalšiu cestu vedia pripraviť. A tiež v to, že možno inšpirujem ďalšie mladé ženy nebáť sa toľko, či na to vôbec máme,“ zdôvodnila Bolibruchová.

V prípade, že by ste Martinu Bolibruchovú chceli podporiť v jej kampani za účelom získania finančných prostriedkov na školné na prestížnej univerzite, môžete tak urobiť aj prostredníctvom TOHTO ODKAZU.

Titul.jpeg Zdroj: Martina Bolibruchová


Súvisiaci článok
História fotografovania v Ružomberku: Fotoklub RK 1924 oslávi storočnicu veľkolepou výstavou a publikáciou
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť