Štvrtok 18. 04. 2024 10:00:11 | Meniny má Valér

V nedeľu sa na žilinskom Mariánskom námestí uskutoční Koncert pre Ukrajinu

Podujatie, ktoré usporadúvajú Spicybrown - Špecialisti na eventy, Stanica Žilina-Záriečie a Smer Klub 77 nesie názov Koncert pre Ukrajinu: Žilina a uskutoční sa v nedeľu 6. marca 2022 o 16:00 hod. na Mariánskom námestí v Žiline. V rovnakom čase sa budú podobné koncerty konať naprieč celým Slovenskom. Foto: ilustračné / redakcia SP 21

Juliana Krčulová|2. marec 2022|13:00:37

Hudobná Únia Slovenska organizuje v spolupráci s partnermi z regionálnych kultúrnych inštitúcií, občianskych iniciatív a samospráv krajských miest z celého Slovenska sériu koncertov pre Ukrajinu. Hlavným posolstvom je podľa Ministerstva kultúry Slovenskej republiky verejné vyjadrenie spolupatričnosti a solidarity s Ukrajinou a jej obyvateľmi na 7 námestiach najväčších slovenských miest.

Séria koncertov začína už vo štvrtok 3. marca 2022 v Trenčíne. V nedeľu 6. marca budú nasledovať koncerty v Prešove, Košiciach, Banskej Bystrici, Žiline, Trnave a Nitre.

Na žilinskom nedeľnom koncerte vystúpia zvučné mená hudobnej scény, ako napríklad skupina Hoten toten, Arzén, Aya, spevák Peter Cmorík, Barbora Švidraňová a mnoho ďalších.

Redakcia SP 21 oslovila organizátorov tohto humanitárneho podujatia a opýtala sa na nadchádzajúci koncert. „Všetci účinkujúci vystúpia bez nároku na honorár, rovnako bez honorára bude aj naša práca, technika aj podpora mesta v podobe pódia. Okrem propagácie zbierok Človek v ohrození, Magna a Kto pomôže Ukrajine (online), by sme chceli podporiť Ukrajincov v Žiline. Priamo na námestí môžete v nedeľu kúpou modro-žltého odznaku podporiť aktivity vznikajúceho Ukrajinského komunitného centra na Štúrovej 10 v Žiline,“ uviedol pre redakciu Marek Adamov, riaditeľ Stanice Žilina-Záriečie.

Smer Klub 77.jpg Foto: Facebook / Smer Klub 77

„Kapela Hoten toten sa po dvoch rokoch znovu dala dokopy. Všetci oslovení interpreti okamžite reagovali, že to je mimoriadne potrebná akcia. Medzi rečníkmi budú aj Ukrajinci, dokonca aj ruský emigrant, samozrejme aj autentickí utečenci z napadnutej Ukrajiny,“ upresnil program nedeľného Koncertu pre Ukrajinu režisér Nikita Slovák.

„Podujatie všetci berieme ako prejav empatie a účasti s horiacou krajinou a upozorňujeme, že táto vojna má iba jedného vinníka, diktátora Putina. Počas akcie budeme zbierať peniaze na azylový dom pre Ukrajincov, ktorý si už upravujú, preto budeme radi, keď sa na námestí zíde štedré publikum,“ dodal Slovák a ďalej pre našu redakciu uviedol, že medzi rečníkmi podľa jeho slov vystúpi aj výtvarník rebel, 87-ročný Alex Mlynárčik, ktorý v Paríži vystavoval s Picassom, filantropka a dobrá duša znevýhodnených ľudí Soňa Holúbková a primátor Peter Fiabáne.


Súvisiaci článok
Žilinská univerzita vyjadrila solidaritu s Ukrajinou aj formou možnosti ubytovania sa v ich zariadeniach
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť