Piatok 29. 03. 2024 11:05:59 | Meniny má Miroslav

Žilinská univerzita vyjadrila solidaritu s Ukrajinou aj formou možnosti ubytovania sa v ich zariadeniach

Žilinská univerzita v Žiline na svojej internetovej stránke vyjadrila súdržnosť s Ukrajinou. Vedenie univerzity sa rozhodlo ponúknuť pomoc svojim ukrajinským študentom a zamestnancom aj formou dočasného ubytovania pre ich rodinných príslušníkov v zariadeniach školy. Rovnako prisľúbilo, že ich vysokoškolskí učitelia budú ústretoví pri zvládaní záťažových situácií študentov. Foto: UNIZA

Juliana Krčulová|2. marec 2022|09:54:50

Vedenie univerzity dúfa, že súčasná politická situácia na Ukrajine bude vyriešená diplomatickým spôsobom a mierovými prostriedkami. „Vedenie UNIZA je pripravené poskytnúť súčinnosť pri riešení problémov a krízových scenárov, ktoré sa s danou situáciou môžu vyskytnúť. Na UNIZA sa zriaďuje aj kontaktný bod pomoc.ukrajine@uniza.sk,“ uviedlo vedenie žilinskej univerzity na svojej internetovej stránke.

Ďalej je Žilinská univerzita v Žiline pripravená poskytnúť bezplatné základné psychologické poradenstvo a krízovú intervenciu prostredníctvom Poradenského a kariérneho centra UNIZA. „V rámci kapacitných možností ponúkame rodinným príslušníkom našich ukrajinských študentov dočasnú možnosť ubytovania sa v ubytovacích zariadeniach UNIZA. Vysokoškolskí učitelia budú ústretoví pri zvládaní záťažových situácií študentov a nápomocní pri plnení ich študijných povinností,“ napísalo vedenie UNIZA vo svojom príspevku.


Súvisiaci článok
Považská Bystrica získa viac ako 250-tisíc eur na zeleň a mobiliár vnútroblokov Dukelská
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť