Pondelok 20. 05. 2024 19:39:25 | Meniny má Bernard

Stavba diaľničného úseku pri Ružomberku postupuje veľmi rýchlo, tvrdí minister dopravy

Stavba diaľničného úseku pri Ružomberku v súčasnosti postupuje veľmi rýchlo. Všetky náročné úseky a problémy sú vyriešené. Vo videu na sociálnej sieti to zhodnotil minister dopravy Jozef Ráž.

TASR|10. máj 2024|10:45:20

Zdroj: SITA

Súvisiaci článok
VIDEO: Ako sa darí tunelu Višňové? Pozrite si najnovšie zábery z výstavby
Čítajte viac >

„Posuny na stavbe sú výrazné. Je tam zhruba 500 robotníkov každý deň, nálada je dobrá. Stavba si prešla svojimi útrapami, bolo tam niekoľko nepredpokladaných zosuvov, bolo treba preprojektovať celú trasu tunela. Dnes sú všetky ťažké úseky a problémy za nami," povedal Ráž.

Vo finálnom štádiu výstavby je podľa ministra aj tunel Čebrať. Ráž opätovne potvrdil, že obchvat plánujú odovzdať do užívania motoristom v roku 2025. Zároveň avizoval, že pôvodne zazmluvnená cena 300 miliónov eur za výstavbu diaľničného úseku Ivachnová - Hubová sa bude určite navyšovať. O koľko, zatiaľ šéf rezortu dopravy konkretizovať nevedel.

ruzomberok.png Zdroj: Facebook/Ministerstvo dopravy SR

Liptovská stavba diaľnice D1 bude mať dĺžku 14,92 kilometra. Vytvorí obchvat mesta Ružomberok, po dobudovaní sa napojí na diaľnicu do Košíc. Súčasťou úseku je aj tunel Čebrať. Diaľnica pri Ružomberku ušetrí motoristom 16 minút v porovnaní s jazdou po ceste prvej triedy.


Súvisiaci článok
VIDEO: Pozrite si tunelový variant diaľnice D1 Turany - Hubová
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť