Streda 24. 04. 2024 10:17:18 | Meniny má Juraj

Diabetici a celiatici z Ukrajiny súrne potrebujú lieky

Komunitné centrum Námestovo vyzýva na pomoc ľuďom, ktorí zostávajú na Ukrajine. Okrem celiatických potravín a hygienických potrieb, najviac potrebujú lieky a pomôcky, bez ktorých sa diabetici a celiatici nezaobídu. ILUSTRAČNÉ FOTO: vitalia.cz

D U|2. marec 2022|08:32:28

„Chceme poprosiť o pomôcky a potraviny pre diabetikov a celiatikov na Ukrajine Máme informácie, že Ukrajinci, ktorí sa už dostanú na naše hranice, sa už k týmto pomôckam dokážu dostať. Naším cieľom je pomôcť ľuďom, ktorí na Ukrajine zostali,“ píše na webovej stránke komunitné centrum.

Potrebujú najmä inzulíny (na UA sú bežné cca rovnaké ako na SK), pomôcky k pumpe (najmä Medtronic), testovacie prúžky (Accu check, Contour, One Touch..), dezinfekčné tampóny, ihly do pier, prvú pomoc na hypo pre diabetikov a celiatické potraviny.

„Situácia na Ukrajine sa zhoršuje, klesá dostupnosť a zásoby nevyhnutných liekov a potravín pre takto chorých ľudí. Zbierku na Slovensku realizujú Diamamičky. Na východe bude zbierka odovzdaná skautom a následne doručená ukrajinským skautom s podporou konzula,“ dodáva komunitné centrum. Pomoc sa dostane priamo k chorým na Ukrajine.

Zbierka potrvá do štvrtku večera. Balíčky môžete priniesť kedykoľvek Dane Kozákovej, ul. Lesná 1599/6, Námestovo, alebo do Komunitného centra.


Súvisiaci článok
Mesto Dolný Kubín zriadilo v súvislosti s vojnou na Ukrajine komunikačné centrum
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť