Sobota 18. 05. 2024 12:08:49 | Meniny má Viola

Cyklochodník na Liptove plánujú rozšíriť o ďalší úsek: Trasa povedie ponad rieku Smrečianku

Cyklochodník v Liptovskom Mikuláši plánujú v tomto roku rozšíriť o ďalší úsek, ktorý nadviaže na už existujúci v Okoličnom. Asfaltová trasa povedie ponad rieku Smrečianku k ceste do Závažnej Poruby. Súčasťou stavby bude aj prvý mestský cyklomost. TASR to potvrdila hovorkyňa Liptovského Mikuláša Viktória Perďoch Čapčíková.

TASR|4. máj 2024|14:30:24

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Súvisiaci článok
Dobré správy z Liptova! Vrbický most sa dokončí skôr ako sa čakalo
Čítajte viac >

Nový úsek bude mať 640 metrov. „Mesto na stavbu získalo 727 000 eur z eurofondov. Stavebné práce by sa mali začať už čoskoro, čaká sa len na kontrolu verejného obstarávania a po novej ceste by sme sa mohli previezť už v jeseni," načrtla hovorkyňa.

Cyklistická sezóna v meste sa zásluhou teplého počasia na chvíľu rozbehla už v apríli tohto roka. Radnica očakáva, že naplno sa prejaví v máji tohto roka.

Liptovský Mikuláš patrí podľa hovorkyne k slovenským lídrom v získavaní financií na budovanie cyklotrás a cyklochodníkov. Zdôraznila, že to isté platí aj o ich výstavbe. „Už dnes môže verejnosť po hrádzi Váhu našliapať po cyklochodníku 6,5 kilometra. Vnútromestská trasa má dĺžku tri kilometre a nadšenci dvoch kolies u nás majú k dispozícii aj také vymoženosti, ako je moderný pumptrackový areál či terénna trať na Háji Nicovô," pripomenula.


Súvisiaci článok
Obľúbené cyklobusy hlásia návrat. Nadšenci sa ich čoskoro dočkajú v Žiline, no aj na Liptove a Orave
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť