Sobota 06. 07. 2024 23:43:55 | Meniny má Patrik, Patrícia

Žilinu opustila ďalšia medicínska kapacita. Bývalý riaditeľ nemocnice navždy odišiel z tohto sveta

S príchodom mája nadišlo na chodbách žilinskej nemocnice ďalšie smutné obdobie. Lekárska legenda a uznávaný urológ a bývalý riaditeľ nemocnice Ladislav Augustín zomrel vo veku 90 rokov.

Michal Szentivanyi|3. máj 2024|18:15:03

Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Súvisiaci článok
Nemocnica v Žiline smúti. Posledné zbohom dajú bývalému primárovi oddelenia, ktorý zasvätil život pacientom
Čítajte viac >

O odchode experta v oblasti urológie informovala žilinská nemocnica na sociálnej sieti. „Obrovský smútok v nás zavládol po tom, čo sme prijali veľmi smutnú správu o odchode mimoriadne významnej osobnosti Žiliny, ktorá bola, je a zostane neoddeliteľnou a dôležitou súčasťou histórie našej nemocnice," píšu z nemocnice v Žiline. Augustín zomrel v stredu 1. mája 2024.

Zo školy nastúpil rovno do praxe v Žiline

MUDr. Ladislav Augustín vyštudoval v roku 1959 Lekársku fakultu Univerzity Komenského v Bratislave, ako čerstvý absolvent začal pracovať v Okresnom ústave národného zdravia Žilina, čo je dnešná žilinská nemocnica. Prvú atestáciu získal v odbore chirurgia, druhú v odbore urológia. Augustín zároveň získal i špecializáciu sociálne lekárstvo a organizácia zdravotníctva. Pôsobil tiež ako pedagóg odborných predmetov na Strednej zdravotníckej škole v Žiline.

ŽILINSKÁ NEMOCNICA 3.jpg Ilustračné foto. Zdroj: zilina.sp21.sk

Pätnásť rokov na čele nemocnice

Ladislav Augustín viedol žilinskú nemocnicu od roku 1975 do roku 1990, teda mimoriadnych 15 rokov. „Jeho výnimočná osobnosť sa v mysliach mnohých spája s pojmami ako cieľavedomosť, profesionalita, odhodlanie či ambícia rozvíjať a napredovať. MUDr. Ladislav Augustín sa zaslúžil o veľmi výrazný rozvoj a budovanie nemocnice. Patril a bude patriť medzi významné osobnosti Žiliny. Pán doktor, navždy zostanete v našich srdciach. Ďakujeme vám za všetko, čo ste pre našu nemocnicu urobili. Všetci vieme, že toho bolo skutočne veľmi veľa. Odpočívajte v pokoji," píše nemocnica s tým, že posledná rozlúčka s doktorom Augustínom bude v utorok 7. mája 2024 o 14:00 hodine na Starom cintoríne v Žiline.

Rodine a blízkym vyjadrujeme úprimnú sústrasť.


Súvisiaci článok
Pozor na obmedzenia! V areáli žilinskej nemocnice plánujú opravu výtlkov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť