Utorok 21. 05. 2024 06:14:16 | Meniny má Zina

Ružomberok pripravuje fontány na letnú sezónu. V meste pribudne aj brána s vodnou hmlou

Fontány v mnohých kútoch Slovenska sa už pomaly chystajú na letnú prevádzku. Na to, aby mohli ponúknuť príjemné spestrenie oddychovej zóny a ochladenie, je však nutná ich každoročná údržba. Inak tomu nie je ani v Ružomberku.

Daniel Jurčík|30. apríl 2024|19:30:35

Zdroj: Facebook/Mesto Ružomberok

Súvisiaci článok
Porota rozhodla, najautentickejší agro pár pochádza z Liptova. Obľúbenú súťaž ovládla táto stredná škola
Čítajte viac >

Ako uviedol hovorca mesta Vladimír Miškovčík, momentálne prebieha proces čistenia vodných atrakcií, preplachovanie rúr dezinfekčnými prostriedkami a mechanické čistenie dna. „Pred spustením počas prvých dní v máji sa do fontán ešte napustí voda s dezinfekčným prostriedkom," vysvetlil mestský hovorca.

Samospráva mesta okrem toho pripravuje aj inštaláciu brány s vodnou hmlou, ktorá slúži na osvieženie počas horúčav. Tá sa bude nachádzať na križovatke Mostovej a Bernolákovej ulice v centre mesta. „V prípade, že bude využívaná, pribudnú brány aj na iných frekventovaných miestach," dodal Miškovčík. Ružomberok má vo svojej správe celkovo 6 fontán. Dve sa nachádzajú na Námestí Andreja Hlinku, ďalšie v Parku Štefana Nikolaja Hýroša, na Mostovej ulici a dve určené aj na pitie vody pri kultúrnom dome a pri Kostole svätého Ondreja.


Súvisiaci článok
Dve obce súperia o titul európskej dediny. Na Kysuce preto prišla aj medzinárodná hodnotiaca komisia
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť