Utorok 17. 09. 2024 22:14:44 | Meniny má Olympia

Považské múzeum predstaví odbornú knižnicu

Dňom otvorených dverí (DOD) v odbornej knižnici sa Považské múzeum v Žiline zapojí v stredu (2. 3.) do programu Týždňa slovenských knižníc. Informovala o tom hovorkyňa múzea Magdaléna Lacková. FOTO: Považské múzeum v Žiline

TASR|28. február 2022|16:10:46

Návštevníci podľa nej môžu nahliadnuť do špecializovanej knižnice s výnimočným knižničným fondom, ktorý tvorí takmer 13.000 titulov. "Súčasťou je spoločenskovedná, prírodovedná a vlastivedná literatúra z domácej aj zahraničnej produkcie. Záujemcovia sa dozvedia informácie o chode knižnice a môžu si pozrieť mnohé zaujímavé publikácie, ktoré sa často využívajú pri tvorbe rôznych študentských prác, ale i odborných monografií," uviedla Lacková.

IMG_0213.jpg

"Tohtoročný deň otvorených dverí bude výnimočný tým, že návštevníci si budú môcť pozrieť najnovšie a zároveň jubilejné 30. číslo Vlastivedného zborníka Považia, ktorý je venovaný príspevkom z konferencie Žilina 1321 – 2021. K dispozícii budú aj staršie tituly, v ktorých možno nájsť veľa užitočných údajov. Okrem bezplatnej registrácie čaká návštevníkov aj malý darček," doplnila knihovníčka Janka Sakalová.

DOD kniznica plagát.jpg

Odborná knižnica sa nachádza na prízemí administratívnej budovy Považského múzea v areáli Budatínskeho hradu v Žiline. Pre verejnosť bude v stredu (2. 3.) otvorená od 8.00 do 13.00 h.


Súvisiaci článok
Kam za kultúrou tento týždeň? V Martine vystúpi ABBA, v Čadci uvidia Milenca!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť