Sobota 04. 05. 2024 00:31:19 | Meniny má Florián

Zraneného turistu po napadnutí medvedicou na Kysuciach prepustili z nemocnice domov

Hryzné poranenia dolných končatín utrpel v nedeľu 21. apríla na turistickom chodníku v Chránenej krajinnej oblasti Kysuce 34-ročný muž, ktorého napadla medvedica. Pri páde si poranil aj chrbát. Zranenia si vyžiadali ošetrenie v žilinskej nemocnici s následným prepustením do domácej liečby. TASR o tom v pondelok 22. apríla informovali z komunikačného odboru Štátnej ochrany prírody SR.

TASR|22. apríl 2024|11:34:30

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Ďalší medvedí útok na Kysuciach. Nemocnica prehovorila o stave dohryzeného pacienta! (AKTUALIZOVANÉ)
Čítajte viac >

Zásahový tím pre medveďa hnedého kontaktovala starostka obce Povina Alena Dudeková, spoločne urobili obhliadku miesta útoku. Lokalita sa podľa štátnych ochranárov nachádza priamo na turistickom chodníku, na hrebeni, v blízkosti prírodnej rezervácie Ľadonhora.

„V súčasnosti je na hrebeni snehová pokrývka, v ktorej boli zaznamenané okrem pobytových znakov medvedice aj stopy minimálne jedného mláďaťa. Vodiaca medvedica predstavuje pre človeka pri blízkom a náhodnom stretnutí na krátku vzdialenosť z dôvodu ochrany mláďat vysokú mieru rizika útoku," zhodnotili štátni ochranári.

Od 15. marca 2024 ide už o 11. útok medveďa na človeka v tomto roku. Celkovo je po útokoch medveďa zranených 11 ľudí. ŠOP preto upozornila turistov, aby v územiach s výskytom medveďa hnedého zvýšili opatrnosť.


Súvisiaci článok
Vláda má po útokoch medveďov ďalší plán. Nová 500-metrová zóna môže zmeniť doterajšie pravidlá
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť