Štvrtok 02. 05. 2024 17:56:51 | Meniny má Žigmund

Skvelý víkend MŠK Žilina. Prvý tím i rezerva ukončili nepriaznivé série, dorast rozstrieľal Podbrezovú

Futbalisti MŠK Žilina majú za sebou ďalší zaujímavý víkend. Tentokrát sa po dlhšej dobe konečne niesol v pozitívnom duchu. Víťazstvá si pripísal prvý tím, béčko i výber do 19 rokov.

Daniel Jurčík|22. apríl 2024|09:45:26

Zdroj: zpfutbal.sk

Súvisiaci článok
MŠK Žilina sa vracia do boja o Európu. Šošoni prelomili kliatbu a zvíťazili v Podbrezovej
Čítajte viac >

Seniorský výber si napriek rozpačitému výkonu pripísal dôležité víťazstvo na pôde Podbrezovej. Domáci si už v prvom polčase vypracovali veľa príležitostí, no zlyhávali v zakončení. Gól domáceho Galčíka z 8. minúty nebol uznaný pre ofsajd, onedlho Sanusi opečiatkoval brvno a cez vynikajúceho Belka sa strelecky nepresadili ani Yirajang či Kovačik. Gól teda padol v závere prvého dejstva na druhej strane. K odvrátenej lopte sa dostal Ďatko, šikovne našiel voľného Mária Sauera, ktorý z blízka prekonal domáceho brankára Reháka – 0:1.

Fantastický Belko čaroval aj v druhom polčase, keď vyrazil nebezpečný pokus Kováčika pod brvno. Nepresadil sa ani Galčík, ktorý dvakrát z dobrej pozície mieril mimo. Rovnako ako v prvom polčase, tak aj v druhom sa napriek snahe domácich presadili Žilinčania. V 84. minúte Adang z pravej strany poslal loptu do šestnástky, tú Bari prepustil Sauerovi, ktorý aj s príspením šťasteny zakončil na 0:2. Podbrezová sa nakoniec predsa len presadila, no nijako jej to nepomohlo. Nedôrazný odkop hosťujúcej obrany využil Christoph Kabongo, ktorý v 90.minúte korigoval výsledok na 1:2, o čom rozhodli ďalšie Belkove výborné zákroky. Prvý tím tak úspešne ukončil štvorzápasové čakanie na plný bodový zápis, čo v kombinácii s remízou Dunajskej Stredy a Ružomberka znamená na posun na tretiu priečku.

ŽP Šport Podbrezová – MŠK Žilina 1:2 (0:1)

  • Góly: 90. Kabongo - 45.+ a 84. Sauer

2969992828747852.png Zdroj: nikeliga.sk

Starší dorastenci rozstrieľali Podbrezovú

Nepriaznivú sériu ukončila aj žilinská rezerva. V šiestich dueloch po sebe inkasovala minimálne dva góly, pričom si z nich odniesla len 4 body a divoké skóre 11:20. Trápenie v defenzíve sa béčku podarilo ukončiť v domácom zápase s Myjavou. Za domácich sa už prvej polhodine trafili Dominik Šnajder a agilný Patrik Jakubík. Po polčase tak svietil na výsledkovej tabuli stav 2:0 pre domácich. Ten sa v druhom dejstve menil, keď sa po skrumáži presadil hosťujúci Alioune Sylla. Na viac sa už Myjava nezmohla a rezerva tak zvíťazila 2:1.

Skvelý výkon podal výber do 19 rokov. V stretnutí s Podbrezovou mohol rozhodca pokojne odpískať koniec už po polhodine. Domáci Šošoni totiž vďaka zásahom Šamaja, Blaška, Atanasijevića, Kóšu a jedného vlastenca vyhrávali vysoko 5:0. Po tomto expresnom vstupe do zápasu tempo hry podľa očakávania opadlo, no domácim sa podarilo dovŕšiť kanára. V druhom dejstve Beňadik upravil skóre na konečných 6:0.

MŠK Žilina B – Spartak Myjava 2:1 (2:0)

  • Góly: 16. Šnajder, 24. Jakubík - 64. Sylla

MŠK Žilina U19 – ŽP Šport Podbrezová U19 6:0 (5:0)

  • Góly: 5. Šamaj, 10. Blaško, 16. vlastný gól, 28. Atanasijević, 30. Kóša, 64. Beňadik

Súvisiaci článok
Maturitné vysvedčenie na počkanie? Vlci Žilina ponúkajú fanúšikom podpísanú spomienku na postup
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť