Piatok 03. 05. 2024 21:49:09 | Meniny má Galina, Timea

Ďalší medvedí útok na Kysuciach. Nemocnica prehovorila o stave dohryzeného pacienta! (AKTUALIZOVANÉ)

O početných útokoch medveďov počas posledných dní na strednom Slovensku sa píše už viac ako dosť. Akoby to nestačilo, teraz sa na Kysuciach vyskytol ďalší závažný prípad. Ten je o to horší, že so zraneniami skončil hasič, ktorý sa pohyboval po turistickom chodníku.

Michal Szentivanyi|21. apríl 2024|17:52:30

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com a TASR/Pavel Neubauer

Súvisiaci článok
Vláda má po útokoch medveďov ďalší plán. Nová 500-metrová zóna môže zmeniť doterajšie pravidlá
Čítajte viac >

O útoku medveďa na Kysuciach píše webový portál denníka Nový čas. Všetko sa malo odohrať v blízkosti obce Povina v okrese Kysucké Nové Mesto. Práve tam opäť útočil medveď. Obeťou je podľa prvotných informácií hasič. Ten skončil s viacerými početnými zraneniami a medveď mu dohrýzol nohy. Šokujúci útok šelmy však prežil. K útoku malo podľa agentúry TASR prísť v lokalite Holý vrch.

4-f41437c66b18fb489a74ba34ceb14f6143fee3cf.jpg Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Aktualizácia 19:41 - stanovisko polície a Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina

K prípadu sa vyjadrilo aj Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline na sociálnej sieti. Policajné orgány o incidente vedeli na základe telefonického hlásenia. „Na linku tiesňového volania 158 bol v poobedných hodinách prijatý hovor o útoku medveďa na muža. K útoku malo dôjsť pri obci Povina, okres Kysucké Nové Mesto. Po prijatí oznámenia o tejto udalosti sme okamžite vyslali na miesto policajné hliadky, ktoré vykonávajú monitoring v obci a blízkom okolí. Bol vyrozumený aj Zásahový tím pre medveďa hnedého, ktorý vykonáva na mieste ďalšie opatrenia," uvádza polícia.

Tá okrem iného poskytla Zásahovému tímu pre medveďa hnedého súčinnosť pri pátraní po medveďovi. Taktiež bol vyrozumený aj poľovný hospodár a starostka obce Povina. „Žiadame preto občanov o zvýšenú opatrnosť pri pohybe v prírode. V prípade potreby neváhajte kontaktovať políciu na čísle 158," uzavrela polícia.

DOPR. INŠPEKTORÁT - V.OKRUŽNÁ 4.jpg Ilustračné foto. Zdroj: zilina.sp21.sk

Na naše otázky ohľadom stavu pacienta odpovedala aj hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina Zuzana Fialová. „Pacient má našťastie len povrchové zranenia na oboch stehnách, bez nutnosti šitia. Na ľavom stehne má malé hryzné poranenie. Na urgentnom príjme absolvoval röntgen, následne bude prepustený do domácej starostlivosti," informovala redakciu Žilina SP21 Fialová.

ŽILINSKÁ NEMOCNICA 12_1600x1200.jpg Ilustračné foto. Zdroj: zilina.sp21.sk

Útok potvrdila samotná starostka

O vážnom incidente hovorí aj vedenie obce Povina, keďže útok denníku Nový čas potvrdila aj starostka. „Ide o dobrovoľného hasiča. Doobeda sme boli spolu na odbornej prednáške, popoludní sa išiel prejsť smerom na Ľadonhoru a o 16:30 hodine mi volal, že bol napadnutý medveďom. Stalo sa to asi o 15:30 hodine na turistickom chodníku," povedala denníku Nový čas starostka Alena Dudeková.

Tá dodala, že dobrovoľný hasič má pohryzené vnútorné ľavé stehno a zranenie sa týka aj pravého boku. Po incidente ho manželka vo vážnom stave odviezla do nemocnice v Žiline. „Kontaktovala som hneď zásahový tím, políciu a poľovné združenie, momentálne ich čakám doma a ideme na to miesto. On telefonoval najskôr svojmu bratovi, po útoku, keď prišiel opäť ku zmyslom, tak bol po neho a ten nám to ukáže, je tam sneh, tak budú ešte aj stopy," doplnila Novému času Dudeková.


Súvisiaci článok
Neoddýchli si ani cez sviatky: Zásahový tím pre medveďa hnedého riešil cez Veľkú noc 40 hlásení
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť