Streda 01. 05. 2024 16:14:48

Tragická smrť chodkyne má dohru. V Liptovskom Hrádku uzavreli nebezpečný priechod pre chodcov

Priechod pre chodcov na Ulici SNP v Liptovskom Hrádku po ostatnej tragickej dopravnej nehode zrušili. Rozhodol o tom policajný dopravný inšpektorát v Liptovskom Mikuláši. Z mesta Liptovský Hrádok o tom informovali na svojom webe.

TASR|19. apríl 2024|10:30:25

Zdroj: liptovskyhradok.sk

Súvisiaci článok
Tragédia na ceste v Liptovskom Hrádku. Po vážnej nehode prišla o život chodkyňa
Čítajte viac >

Dodali, že vstupu na vozovku pri veľkom podchode zabránia inštalovaním vhodnej zábrany. Momentálne zábrany sú provizórne. Zároveň upravia spôsob parkovania áut na parkovisku pred cukrárňou a kníhkupectvom tak, aby bol sprehľadnený blízky priechod pre chodcov. „Tento priechod pre chodcov bude po komunikácii so správcom cesty doplnený o LED gombíky vo vozovke," uviedli z mesta.

Priechod od veľkého podchodu mali rušiť už v roku 2016 na základe požiadavky dopravného inšpektorátu. Vyhodnotili ho ako nebezpečný z dôvodu dopravného napojenia cesty od tržnice, viditeľnosti, evidovaným kolíziám a podobne. Mesto deklarovalo, že sa snažilo celú situáciu zlepšiť napríklad úpravou svahu nad tržnicou, ale posledná tragická nehoda dala za požadovaným zrušením definitívnu bodku.


Súvisiaci článok
Duchaprítomnosť v uniforme: Hasič pomohol pri nehode na ceste do Liptovského Mikuláša
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť