Streda 01. 05. 2024 02:22:51

Dolnokubínska samospráva má pred sebou dôležité rozhodnutia. Bude vyberať riaditeľov základných a materských škôl

Dolnokubínska samospráva vyhlásila výberové konania na riaditeľov dvoch základných a troch materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Jednému riaditeľovi a trom riaditeľkám končí päťročné funkčné obdobie, dve odchádzajú do dôchodku. TASR o tom vo štvrtok 18. apríla informoval Martin Buzna z kancelárie primátora mesta.

TASR|18. apríl 2024|17:15:27

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Základná škola M. Kukučína

Súvisiaci článok
Dolný Kubín chce modernizovať osvetlenie. Projekt za 900-tisíc eur má ušetriť dve tretiny nákladov
Čítajte viac >

Riaditeľov hľadajú pre Základnú školu Janka Matúšku, ZŠ Martina Kukučína, MŠ Chočská, MŠ Na Sihoti a MŠ Námestie slobody. Prihlášky treba zaslať poštou alebo osobne doniesť v zatvorenej obálke do nedele 3. mája na Mestský úrad v Dolnom Kubíne. „Bližšie informácie o piatich výberových konaniach, kvalifikačných predpokladoch či platových náležitostiach nájdu záujemcovia na webovej stránke mesta, v časti voľné pracovné miesta," dodal Buzna.

Kandidáti na pozíciu riaditeľa základnej alebo materskej školy musia spĺňať všetky náležitosti podľa zákona. Uchádzač musí mať pedagogické vzdelanie na príslušnú školu, kde sa chce uchádzať o funkciu riaditeľa a päť rokov pedagogickej praxe. „Samozrejme, jednou z podmienok je zaslanie aj základnej vízie rozvoja školy na najbližších päť rokov," pripomenul vedúci odboru školstva na radnici Michal Švento.

i_7566624.png Zdroj: dolnykubin.sk


Súvisiaci článok
Dopravná nehoda na Orave: Vodič a spolujazdec boli prevezení do nemocnice
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť