Štvrtok 02. 05. 2024 08:30:08 | Meniny má Žigmund

Vyššia bezpečnosť pohybu detí nielen v okolí škôl. V Žiline sa uskutoční edukatívne podujatie

Už čoskoro sa v meste Žilina uskutoční deň Bezpečnej ulice, počas ktorého budú pre deti pripravené rôzne aktivity a workshopy v oblasti bezpečnosti ich pohybu nielen v okolí škôl.

Radka Kostánová|19. apríl 2024|11:01:11

Ilustračné foto. Zdroj: zilina.sk

Súvisiaci článok
Žilinčania, pozor! Chodník na Hálkovej ulici bude uzavretý
Čítajte viac >

Bezpečné ulice v meste Žilina

Útvar hlavného architekta mesta Žilina v týchto mesiacoch pracuje na projekte s názvom Bezpečné ulice. Ako priblížili zástupcovia mesta na webovej stránke, vďaka projektu Bezpečné ulice chce Útvar hlavného architekta mesta Žilina vytvoriť inkluzívne prostredie a zvýšiť bezpečnosť pohybu detí nielen v okolí škôl. Každý človek vie, že deti pre svoj zdravý vývoj potrebujú pohyb a určitú mieru slobody, vďaka ktorej sa učia zodpovednosti a nezávislosti.

DBU-1024x739.png Zdroj: zilina.sk

„Pohybujú sa však v silne motorizovanom prostredí a automobilová doprava je nadradená ostatným spôsobom dopravy. Zámerom ÚHA je správne vyhodnotiť kolízne situácie či miesta a spolu s deťmi a ich rodičmi nájsť komplexné spôsoby zlepšenia celkovej bezpečnosti na uliciach. Konečným cieľom je zvýšiť podiel detí, ktoré chodia do školy pešo, na bicykli, či verejnou hromadnou dopravou,“ doplnili zástupcovia mesta.

Deň Bezpečnej ulice na Základnej škole s Materskou školou sv. Gorazda sa uskutoční v piatok 26. apríla 2024 počas doobedia.

Pozor! Žilinská samospráva upozorňuje, že v prípade nepriaznivého počasia sa akcia bude konať len v rámci pešieho autobusu.

den bezpecnej ulice.png Zdroj: zilina.sk


Súvisiaci článok
Horolezecká história ožíva: Art Davidson porozpráva príbeh o Denali
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť