Pondelok 29. 04. 2024 19:03:19 | Meniny má Lea

Bezpečnosť na ferrate na Hoblíku je ohrozená: Neznámi páchatelia ukradli reťaze, obec Višňové hľadá svedkov

V obci Višňové pri Žiline čelia nečakanej výzve. Neznámi páchatelia ukradli reťaze z populárnej ferraty na Hoblíku. Vydržali tam sotva týždeň.

Juliana Krčulová|17. apríl 2024|11:15:18

Ilustračné foto. Zdroj: viaferraty.cz a freepik.com

Súvisiaci článok
Vážna dopravná nehoda v Tepličke nad Váhom. Chodkyňu bez reflexných prvkov previezli do nemocnice
Čítajte viac >

Klub turistov a horolezcov Javorník osadil na zaistenie bezpečnosti návštevníkov „via ferrat“ a priliehajúceho chodníka na Hoblíku v katastrálnom území obce Višňové pri Žiline nové reťaze, ktoré pomáhajú turistom pri výstupe z ferrát smerom nahor. Na mape urbáru pozemkového spoločenstva Višňové je toto miesto dokonca označené aj ako „Policajná ferráta“.

Zástupcovia obce však na sociálnej sieti informovali o nemilej udalosti. Reťaze podľa ich slov ukradli neznámi páchatelia pravdepodobne vo štvrtok 11. apríla, len týždeň po ich osadení, pričom poškodili aj kotviace body, ktoré nechali na mieste v zdevastovanom stave, ohrozujúcom pohyb návštevníkov. Kompetentní sa ich preto rozhodli z dôvodu možného nebezpečenstva odrezať.

„Prosíme všetkých, ktorí by mohli k tejto situácii poskytnúť akékoľvek informácie, aby tak urobili na kontakt 0907 265 861. Zaručujeme anonymitu. V prípade, že budú túto informáciu čítať páchatelia, prosíme ich, aby si uvedomili, že vykonali krádež a poškodzovanie cudzej veci na im nepatriacom pozemku, a taktiež nás kontaktovali za účelom stretnutia sa v dobrej viere na rovnaký kontakt 0907 265 861,“ doplnili zástupcovia obce Višňové pri Žilina vo svojom príspevku na sociálnej sieti.

Naša redakcia sa s prosbou o stanovisko k predmetnej situácii obrátila aj na Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline. V prípade nových informácií správu budeme aktualizovať.


Súvisiaci článok
Alkohol na cestách sa netýka len vodičov. Cyklista na Kysuciach nafúkal viac ako jeden a pol promile
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť