Pondelok 29. 04. 2024 19:03:24 | Meniny má Lea

Alkohol na cestách sa netýka len vodičov. Cyklista na Kysuciach nafúkal viac ako jeden a pol promile

Príslušníci Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline počas týždňa niekoľkokrát upozorňujú na dôležitosť vyhýbania sa alkoholu na cestách. Netýka sa to, samozrejme, len vodičov, ale aj ostatných účastníkov premávky. Do pozornosti teda dali prípad porušenia zákona zo strany cyklistu v Krásne nad Kysucou.

Daniel Jurčík|16. apríl 2024|11:00:30

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com/Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Dvaja opití vodiči v priebehu dňa: Jeden s takmer tromi promile nabúral, druhého odhalila hliadka
Čítajte viac >

Ako informovalo krajské policajné riaditeľstvo na sociálnej sieti, cyklista sa v sobotu 13. apríla v ranných hodinách podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,81 mg/l, čo predstavuje 1,69 promile. Zástupcovia polície uviedli, že takáto hladina alkoholu je v rozpore so zákonom. Maximálna tolerovaná hodnotu v obci predstavuje pol promile. Mimo obce nemôžete nafúkať vôbec.

„Upozorňujeme, že pre cyklistu, tak ako aj pre vodiča motorového vozidla, platí zákaz požívania alkoholu. Výnimku majú podľa zákona cyklisti, ktorí jazdia v obci alebo po cestičke pre cyklistov," zdôraznili zástupcovia krajského riaditeľstva. Doplnili taktiež, že odmietnutie alkoholu pred jazdou v automobile či na bicykli výrazne zvyšuje bezpečnosť a môže zachrániť život.


Súvisiaci článok
Rodinu zo Stráňav postihlo nešťastie. Po požiari zostali priestory domu neobývateľné
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť