Pondelok 29. 04. 2024 00:36:09 | Meniny má Lea

Druhý stupeň povodňovej aktivity na rieke Revúca bol odvolaný. Vodný tok je stabilizovaný

Ľubomír Kubáň, primátor mesta Ružomberok, v pondelok 15. apríla odvolal 2. stupeň povodňovej aktivity na rieke Revúca na Podsuchej a v mestskej časti Biely Potok.

Radka Kostánová|15. apríl 2024|17:31:02

Ilustračné foto. Zdroj: ruzomberok.sk

Súvisiaci článok
Rieka Revúca pri Ružomberku sa búri. Pre celý okres platí výstraha tretieho stupňa pred povodňami
Čítajte viac >

V našom minulom článku sme vás informovali, že v pondelok 12. februára bol na rieke Revúca vyhlásený druhý povodňový stupeň.

Dobré správy pre mesto Ružomberok

Ľubomír Kubáň, primátor mesta Ružomberok, v pondelok 15. apríla o 14:00 hodine odvolal 2. stupeň povodňovej aktivity na rieke Revúca na Podsuchej a v mestskej časti Biely Potok. Médiá o tom informoval Vladimír Miškovčík, hovorca mesta Ružomberok.

i_7484704-1200x900.jpg Ilustračné foto. Zdroj: ruzomberok.sk

Odvolanie 2. stupňa povodňovej aktivity sa uskutočnilo na odporúčanie Krízového štábu a Povodňovej komisie mesta Ružomberok. Miškovčík doplnil, že dôvodom na zmenu bol tiež fakt, že vodný tok rieky Revúca je aktuálne stabilizovaný, a doteraz sa uskutočnili v spolupráci so Slovenským vodohospodárskym podnikom, Povodím horného Váhu všetky nevyhnutné zabezpečovacie povodňové práce.

„Voda nás v posledných mesiacoch naozaj potrápila. Na druhej strane, vďaka výbornej spolupráci so správcom vodného toku sme sa mohli venovať povodňovým zabezpečovacím prácam, ktoré sú prevenciou, aby sa rieka v budúcnosti nevyliala. Na Revúcej sa urobil naozaj kus roboty. Aj na základe podnetov občanov sme zabezpečovali kritické úseky, ktoré, verím, už nebudú predstavovať potenciálne riziko pre život, zdravie alebo majetok obyvateľov. Ďakujem každému, kto sa do zabezpečovacích prác v Bielom Potoku zapojil,“ zhodnotil primátor Ružomberka Ľubomír Kubáň.

Hovorca mesta Ružomberok dodal, že v ružomberskej mestskej časti však stále platí mimoriadna situácia pre zosunutú časť cesty na Ulici Slovenského národného povstania.

i_7484716-1200x900.jpg Ilustračné foto. Zdroj: ruzomberok.sk


Súvisiaci článok
Ďalší pokrok: Na rozbúrenej rieke Revúca začali so zabezpečovacími prácami
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť