Pondelok 29. 04. 2024 12:02:27 | Meniny má Lea

Dvaja opití vodiči v priebehu dňa: Jeden s takmer tromi promile nabúral, druhého odhalila hliadka

Alkohol za volantom je v Žilinskom kraji prakticky na dennom poriadku a príslušníci polície majú čo robiť, aby chytili každého vinníka. V priebehu uplynulého týždňa odhalili až 22 osôb, ktoré si pred jazdou vypili. Nastali však aj prípady, kedy podgurážení vodiči spôsobili dopravnú nehodu.

Daniel Jurčík|15. apríl 2024|16:01:02

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Policajti žiadajú o pomoc pri pátraní. Poznáte osobu na fotografii?
Čítajte viac >

O nelichotivej štatistike informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová. Priblížila, že nad jedno promile nafúkalo celkovo 8 osôb. „Traja vodiči pod vplyvom alkoholu spôsobili dopravnú nehodu. Dychovej skúške sa odmietli podrobiť dvaja," upresnila krajská hovorkyňa.

Muž z Ukrajiny spôsobil nehodu a ušiel

Jeden prípad, kedy osoba pod vplyvom zavinila zrážku, sa uskutočnil v sobotu 13. apríla o 15:40 hodine na miestnej ceste v Strečne. 37-ročný vodič z Ukrajiny viedol osobné motorové vozidlo značky Peugeot, keď narazil do automobilu značky Renault. Na udalosť však nebral ohľad.

„Vodič z miesta nehody odišiel bez splnenia si povinnosti účastníka dopravnej nehody. V krátkom čase bol policajnou hliadkou vypátraný v obci Strečno," priblížila Kremeňová. Dodala, že muž sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,39 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu, čo predstavuje 2,90 promile.

Aj druhá osoba obvineniu

V ten istý deň, v sobotu 13. apríla, nafúkal aj ďalší muž. Toho v nočných hodinách zastavila hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru Rajec. „29-ročný vodič sa počas kontroly podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,20 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu, čo je v prepočte 2,50 promile," priblížila Kremeňová. Dodala, že obe osoby už čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.


Súvisiaci článok
Vodič v Turzovke to poriadne prehnal s alkoholom. Nafúkal takmer dve promile
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť