Pondelok 29. 04. 2024 13:02:59 | Meniny má Lea

Veľký deň pre Liptov. O víťazstvo v štafetových pretekoch bojuje 460 športovcov

O víťazstvo v štafetových pretekoch LiptovRide bojuje v sobotu 13. apríla na Liptove zhruba 460 športovcov. Ide o doposiaľ najvyššiu účasť. Pre TASR to potvrdila Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov.

TASR|13. apríl 2024|12:45:19

Zdroj: Facebook/Ján Blcháč - z denníka primátora

Súvisiaci článok
Čapované pivo aj klobásy. Príďte na otvorenie jarnej turistickej sezóny na Lietavskom hrade aj vy!
Čítajte viac >

Preteky spájajú letné a zimné športy - beh, cyklistiku, kanoistiku, freeridové lyžovanie a skialpinizmus. Odštartovali o 8:30 hodine disciplínou bicykel v areáli vodného slalomu v Liptovskom Mikuláši. Šarafínová zdôraznila, že Liptov je jediným miestom na Slovensku, kde je možné zorganizovať preteky, ktoré spoja päť športov a dve ročné obdobia v jeden deň.

Do príprav pretekov organizátori zapojili 150 dobrovoľníkov. Z celkového počtu 460 pretekárov vzniklo 108 tímov. Na pretekoch sa zúčastňuje aj 11 ženských a desať českých tímov, 15 dvojíc a 15 jednotlivcov. „Zvládnuť v jeden deň 22 kilometrov na bicykli do Jasnej, vyšliapať na lyžiach na Chopok, zjazdiť ho na freeride lyžiach, následne odbehnúť 17 kilometrov do Liptovského Mikuláša a tam absolvovať divokú jazdu kajakom preverí kondíciu každého športovca," zhodnotila Šarafínová.

V areáli vodného slalomu pripravili aj detskú zónu. Pre návštevníkov tam odohrajú predstavenie Divadielka Maťo - Kozliatka a vlk a môžu si zasúťažiť v rôznych disciplínach.


Súvisiaci článok
Vodiči, pozor! Polícia informuje o dopravných komplikáciách na Orave a Liptove
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť